Πολιτική
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 17:58

Αρ. Παυλίδης: Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Μανούση

«Επί όλων των θεμάτων που έχουν ευθεία σχέση με την υπόθεση οι απαντήσεις μου είναι πλήρεις, πληρέστατες και τα παραστατικά που κατέθεσα τις επιβεβαιώνουν» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης.

«Επί όλων των θεμάτων που έχουν ευθεία σχέση με την υπόθεση οι απαντήσεις μου είναι πλήρεις, πληρέστατες και τα παραστατικά που κατέθεσα τις επιβεβαιώνουν» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης.

Σε δηλώσεις του αφότου ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του του εφοπλιστή Φώτη Μανούση ψευδείς και συκοφαντικούς, προσθέτοντας πως η άποψή του αυτή ενισχύεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων, των οποίων και έλαβε γνώση. «Από δω και πέρα, η Επιτροπή πιστεύω ότι θα κάνει το καθήκον της» συμπλήρωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως τα μέλη της «έχουν πλήρη εικόνα της αλήθειας και της κατασυκοφάντησης που έχει υποστεί».

Ερωτηθείς αν αρνήθηκε να δώσει στην επιτροπή παραστατικά που αφορούν γονική παροχή προς την κόρη του, τόνισε πως αυτή είναι δηλωμένη και ελεγμένη στο Πόθεν Εσχες διά της φορολογικής δήλωσης. Σε νέο ερώτημα «τι χρειαζόταν τη γονική παροχή η κόρη του, εφόσον το δάνειο που είχε λάβει για να αποπληρώσει το θείο της ήταν λογικά ανέγγιχτο» απάντησε: «Αυτά είναι τακτοποιημένα στην κατάθεσή μου. Με ρωτήσατε: είναι δηλωμένη η γονική παροχή; Βεβαίως. Και ελεγμένη. Το δάνειο ελήφθη με προοπτική να επιστραφεί στον αδελφό μου. Κατατέθηκαν και από τον αδελφό μου και από την κόρη μου και από εμένα».

Για το θέμα της γονικής παροχής ο κ. Παυλίδης απέστειλε και επιστολή στον πρόεδρο της Προανακριτικής, με την οποία διαβεβαιώνει πως τα σχετικά στοιχεία είναι στη διάθεση της Επιτροπής:

«Κύριε Πρόεδρε,εξερχόμενος της Βουλής, μετά την ενώπιον της Επιτροπής σας εξέτασή μου,επληροφορήθηκα από δημοσιογράφους ότι μεταδίδεται πως αρνήθηκα να καταθέσω παραστατικά δικαιολογούντα την «γονικήν παροχήν» προς την κόρη μου.Παρά το ότι τέτοια δήλωση δεν έκαμα,επαναλαμβάνω την θέση μου ότι είναι στην διάθεση της Επιτροπής σας και αυτά τα στοιχεία όπως ήδη κατετέθη και η σχετική κίνηση του λογαριασμού, αυθημερόν, την οποία το μεσημέρι εζητήσατε από τον αδερφό μου».

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να συντάξει το πόρισμά της, το οποίο, μαζί με το όποιο αποδεικτικό υλικό, θα παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής την Δευτέρα 27 Απριλίου. Στη συνέχεια, το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ