Πολιτική
Τρίτη, 21 Απριλίου 2009 14:27

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη μια τόσο σύντομη παραγραφή για τα μέλη της κυβέρνησης

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα αξιολογήσει το υλικό που προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης Παυλίδη και με αντικειμενικότητα και χωρίς πολιτική σκοπιμότητα, θα αποφασίσει τη στάση της, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτο να υπάρχει μία τόσο σύντομη παραγραφή για τα μέλη της κυβέρνησης.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα αξιολογήσει το υλικό που προέκυψε τόσο από την ανάκριση ενώπιον της δικαιοσύνης όσο και από την προκαταρκτική εξέταση στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, και με αντικειμενικότητα και χωρίς πολιτική σκοπιμότητα, θα αποφασίσει τη στάση της».

Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης για τις εξελίξεις στην υπόθεση Παυλίδη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτο να υπάρχει μία τόσο σύντομη παραγραφή για τα μέλη της κυβέρνησης:

«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί της ποινικής ευθύνης των μελών της κυβέρνησης, να απεμπλακεί η Βουλή από τη διαδικασία ποινικής αξιολόγησης πράξεων των μελών της κυβέρνησης και τούτο να αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Εξάλλου είναι απαράδεκτο να υπάρχει μια τόσο σύντομη παραγραφή για τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτό οδηγεί σε ατιμωρησία και ταυτόχρονα προσβάλλει την ισονομία μεταξύ των πολιτών με το δεδομένο ότι για τα μη πολιτικά πρόσωπα η παραγραφή, συγκρινόμενη με αυτή που ισχύει για τα πολιτικά πρόσωπα, είναι πολύ μεγαλύτερη και δικαιολογημένα οι πολίτες έχουν την άποψη ότι οι πολιτικοί συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους», τόνισε.