Πολιτική
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 15:43

Στο ΑΣΕΠ προς επικύρωση ο διαγωνισμός για τους ειδικούς επιστήμονες στο ΥΕΘΑ

Στο ΑΣΕΠ στέλνει προς επικύρωση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την πλήρωση 55 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο υπουργείο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη διαδικασία. Για «ρουσφετολογικό όργιο» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Στο ΑΣΕΠ στέλνει προς επικύρωση το ΥΕΘΑ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την πλήρωση 55 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο υπουργείο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη διαδικασία.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε εντολή να σταλεί ο σχετικός φάκελος στο ΑΣΕΠ και να επικυρωθούν τα τελικά αποτελέσματα με πλήρη διαφάνεια, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά σχετικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», ο εν λόγω διαγωνισμός έγινε εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ με τη μέθοδο της συνέντευξης το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο διαδίκτυο αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μεταξύ των επιτυχόντων είναι η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, η οποία προσλαμβάνεται και ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Αμυνας, ενώ ως δεύτερη νομικός σύμβουλος του υπουργού προσλαμβάνεται και ειδική συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Βάσει της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι μηνιαίες αποδοχές των νεοπροσληφθέντων ξεκινούν από τα 2.633 ευρώ.

Για «φωτογραφικές» διατάξεις με σκοπό την πρόσληψη «ημετέρων» είχε κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας με ερώτησή του από τις 5 Φεβρουαρίου τον εν λόγω διαγωνισμό.

«Το ΠΑΣΟΚ εγκαίρως και εύστοχα είχε ήδη από τις 5/2/09 καταθέσει ερώτηση για τις οργιώδεις ρουσφετολογικές προσλήψεις που δρομολογούνταν στον Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και πρόσθεσε: «Η αρμόδια πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης Καραμανλή επεδίωξε απροκάλυπτα να παραπλανήσει τη Βουλή και, συγκαλύπτοντας το όργιο προσλήψεων που προετοιμαζόταν, να αγοράσει χρόνο για την ολοκλήρωση αυτού ρουσφετολογικού οργίου. Δεν δίστασαν, μάλιστα, στην παραπειστική τους απάντηση, να επιτεθούν στους ερωτώντες Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για ισχυρισμούς που "δεν ευσταθούν", "παράδοξες" συμπεριφορές και αιτιάσεις "που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα"».

«Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις δικαιώνουν τους ερωτώντες βουλευτές και αποκαλύπτουν, για μία ακόμα φορά, την ασυδοσία, την ευνοιοκρατία, τις πρακτικές συγκάλυψης και την προσβλητική για τους θεσμούς αυθαιρεσία της κυβέρνησης Καραμανλή», κατέληξε ο κ. Καρχιμάκης.