Πολιτική
Σάββατο, 25 Απριλίου 2009 16:10

Γ. Παπανδρέου: «Η κρίση δημιουργήθηκε από τη νεοσυντηρητική πολιτική της Δεξιάς»

Η βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, που βιώνει σήμερα ολόκληρος ο κόσμος, δημιουργήθηκε από τη νεοσυντηρητική πολιτική της Δεξιάς, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Τουλούζη.

Η βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, που βιώνει σήμερα ολόκληρος ο κόσμος, δημιουργήθηκε από τη νεοσυντηρητική πολιτική της Δεξιάς. «Της Δεξιάς που θα ηττηθεί κατά κράτος στις εκλογές του Ιουνίου», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Τουλούζη.

«Οι Γάλλοι σοσιαλιστές και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα νικήσουν. Θα νικήσουμε κι η Ευρώπη θα αλλάξει. Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη άμεσα, να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη των πολιτών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ενέκρινε σήμερα Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, ενώ οι ηγέτες του συμφώνησαν σε μια σειρά από μέτρα που θα προτείνουν για τις πρώτες εκατό ημέρες του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη διακήρυξη περιλαμβάνονται επτά βήματα κατά της ύφεσης και της μαζικής ανεργίας, ώστε να εξασφαλιστεί η κοινωνική ασφάλεια.