Πολιτική
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 14:39

Πληθαίνουν οι εσωκομματικές φωνές για παραίτηση Παυλίδη

Τις επόμενες μέρες παραδίδεται στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη, ενώ ο χρόνος παράτασης των εργασιών της επιτροπής θα εξαρτηθεί από την πορεία της συζήτησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της. Το πόρισμα θα είναι ένα, της πλειοψηφίας, υπογράμμισε ο Μ. Τζίμας. Πληθαίνουν οι εσωκομματικές φωνές για παραίτηση του κ. Παυλίδη.

Τις επόμενες μέρες παραδίδεται στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη, ενώ ο χρόνος παράτασης των εργασιών της επιτροπής θα εξαρτηθεί από την πορεία της συζήτησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/27/1656916.htm .

Το πόρισμα θα είναι ένα, της πλειοψηφίας και αυτό τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή, τόνισε μιλώντας στον Alpha 989, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας. Όπως έκανε γνωστό, το πόρισμα θα αναφέρει ότι δεν βρέθηκαν επαρκείς ενδείξεις που να στοιχειοθετούν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας ή εκβίασης του κ. Παυλίδη.

«Το αν δήλωσε το σπίτι με άλλο ποσό και αν δεν απέλυσε τον συνεργάτη του, αυτά είναι ζητήματα ενδεχομένως πολιτικής τάξης. Το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας πάντως δεν αποδεικνύεται», διευκρίνισε ο κ. Τζίμας, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κ. Παυλίδης έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

«Μέσα στο πόρισμα μας, εμείς δεν βρήκαμε στοιχεία που να στοιχειοθετούν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για τον κ. Παυλίδη, αλλά πρέπει να περιγράψουμε αυτή την πολιτική συμπεριφορά, δεν ήταν η ενδεδειγμένη για έναν πρώην υπουργό να κουνά το δάκτυλο μέσα στη Βουλή και να απευθύνεται στους Έλληνες βουλευτές», παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε στη Βουλή ο κ. Παυλίδης, στους Έλληνες βουλευτές είτε κουνώντας το δάκτυλο είτε γενικότερα με το ύφος του. Δεν μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι κράτησε τον συνεργάτη του. Από εκεί και πέρα, ο κ. Παυλίδης έχει το τεκμήριο της αθωότητας».

Υπέρ της παραίτησης Παυλίδη ετάχθη και ο βουλευτής της ΝΔ Στ.Νικηφοράκης, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν με καθαρά κομματικό κριτήριο, θα είναι δηλαδή, όπως σημείωσε, μια καθαρά πολιτική ψήφος, η οποία θα έχει αποκλειστικά και μόνο προσωπικά και κομματικά κριτήρια.

«Πιστεύετε ότι στη Βουλή θα ψηφίσουν οι βουλευτές και οι 300, μηδέ και του ομιλούντος εξαιρουμένου, με γνώμονα το πόρισμα που θα έχει κατατεθεί την προηγουμένη μέρα και δεν θα έχει κανείς τη δυνατότητα ουσιαστικά να το μελετήσει και να τεκμηριώσει άποψη ; Ο βουλευτής με αυτό το κριτήριο θα ψηφίσει; Ο βουλευτής θα ψηφίσει με καθαρά κομματικό κριτήριο, αν τάσσεται υπέρ ή κατά των πρόωρων εκλογών. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που δεν θέλουμε να ομολογήσουμε», τόνισε σε δηλώσεις του στον Αlpha 989.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος Γιάννης Τραγάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε παραίνεση εκ μέρους του να παραιτηθεί ο κ. Παυλίδης.

ΛΑ.Ο.Σ

«Η Ελλάδα στην Ευρώπη ευτελίζεται και στο εσωτερικό ...Παυλιδίζεται. Ζητείται επιτέλους απ΄ όλους, σοβαρότητα. Οι "κοκορομαχίες" δεν οδηγούν πουθενά!», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.