Πολιτική
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 15:07

Επανακλήτευση Αν. Παυλίδη και κλήτευση επιχειρηματία ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Την επανακλήτευση του Αναστασίου Παυλίδη, αδελφού του Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς και την κλήτευση του επιχειρηματία Κλεάρχου Ρούτση ενώπιον της Προανακριτικής θα ζητήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-μέλη της επιτροπής που διερευνά τη γνωστή υπόθεση.

Την επανακλήτευση του Αναστασίου Παυλίδη, αδελφού του Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς και την κλήτευση του επιχειρηματία Κλεάρχου Ρούτση ενώπιον της Προανακριτικής θα ζητήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-μέλη της επιτροπής που διερευνά τη γνωστή υπόθεση.

Για αυτή τους την πρόθεση οι κύριοι Μπόλαρης, Ρήγας και Πεταλωτής ενημέρωσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κάνοντας λόγο για σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από την εξέταση των λογαριασμών των αδερφών Παυλίδη, στην οποία προέβησαν οι εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρειάζεται αποσαφήνιση σχετικά με τις συχνές καταθέσεις μετρητών, συνολικού ύψους 324.000 ευρώ, που έγιναν από ένα πρόσωπο (τον κ. Ρούτση) στο λογαριασμό του κ. Αναστασίου Παυλίδη, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή, κατά το διάστημα 2002-2008.

Ανέφεραν επίσης ότι κάποιες ημέρες υπήρξαν τμηματικές καταθέσεις των επτά και των οκτώ χιλιάδων ευρώ (συνολικά 15.000 ευρώ), από τις οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους - προκύπτει το ερώτημα εάν υπήρξε πρόθεση από τον καταθέτη να μη διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων από την τράπεζα με βάση σχετικό νόμο.

Συγκεκριμένα, ζητούν να μάθουν τη σχέση του κ. Ρούτση με τον κ. Αναστ. Παυλίδη, ενώ ζητούν και τα πλήρη παραστατικά των καταθέσεων ώστε να φανούν οι χρόνοι κατάθεσης των επιμέρους ποσών ανά ημέρα και ώρα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν επίσης και σε φάκελο που κατέθεσε ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης στην επιτροπή, με παραστατικά επισκευών στην οικία της θυγατέρας του, ύψους 65.000 ευρώ. Όπως σημείωσαν, «κατά σατανική σύμπτωση» φαίνεται -από το λογαριασμό του Αναστασίου Παυλίδη- να γίνονται μικροαναλήψεις από 12/12/2005 έως 28/2/2006, συνολικού ύψους 63.000. Ζητούν δε να κατατεθούν τα τραπεζικά παραστατικά για το ποιος αναλάμβανε αυτά τα ποσά.

Τέλος, άφησαν αιχμές για τον τρόπο εξέτασης των λογαριασμών από τους ελεγκτές της ΤτΕ, καθώς, όπως ανέφεραν, «προσποιήθηκαν» ότι δεν είδαν τίποτα σχετικά με αυτά τα ερωτήματα, καθώς και για το υποκατάστημα της ΕΤΕ στη Βουλή, ότι δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει «μαύρο χρήμα» στις ως άνω καταθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ