Κόσμος
Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 11:05

Αφγανιστάν: 17 νεκροί σε συγκρούσεις αστυνομικών-ανταρτών

Πέντε Αφγανοί αστυνομικοί και 12 αντάρτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Πέντε Αφγανοί αστυνομικοί και 12 αντάρτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση εναντίον των ανταρτών στην περιοχή Μουσαγί νότια της Καμπούλ, δήλωσε ο Ζαμαράι Μπασάρι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Στην επιχείρηση τραυματίστηκε θανάσιμα ο επικεφαλής της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών. Σκοτώθηκαν επίσης 12 αντάρτες», διευκρίνισε ο ίδιος.

Στην επαρχία Πάκτια, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, τρεις Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα το πρωΐ από έκρηξη ρουκέτας μέσα σε στρατιωτική βάση στα περίχωρα της αφγανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού.

«Στις 05:00 σήμερα το πρωΐ ρουκέτα έπεσε στο χώρο στάθμευσης μέσα στη βάση Γουερχάουζ, όπου στρατιώτες εκτελούσαν γυμνάσια», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Μπερτράν Φαγιέτ, εκπρόσωπος των γαλλικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

«Τρεις Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν και ο ένας από αυτούς πρέπει να μεταφερθεί στη Γαλλία, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του», πρόσθεσε.

Περίπου 2.800 Γάλλοι στρατιώτες υπηρετούν στη Πολυεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (Isaf). Από τον Ιανουάριο του 2002 όταν έφτασαν τα πρώτα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν έχουν χάσει τη ζωή τους 26 γάλλοι στρατιώτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων