Πολιτική
Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 14:39

Παραστατικά αναλήψεων και καταθέσεων ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Τα παραστατικά των καταθέσεων του επιχειρηματία Κλεάρχου Ρούτση στον τραπεζικό λογαριασμό του Αναστασίου Παυλίδη, καθώς και των αναλήψεων του Αριστοτέλη Παυλίδη από τον ίδιο λογαριασμό (μετά την αγορά του επίμαχου διαμερίσματος), ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη. «Ναι» ΚΚΕ στη συγκρότηση επιτροπής για τη διερεύνηση και της δεύτερης δικογραφίας.

Τα παραστατικά των καταθέσεων του επιχειρηματία Κλεάρχου Ρούτση στον τραπεζικό λογαριασμό του Αναστασίου Παυλίδη, καθώς και των αναλήψεων του Αριστοτέλη Παυλίδη από τον ίδιο λογαριασμό (μετά την αγορά του επίμαχου διαμερίσματος), ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής προσήλθαν για κατάθεση ο κ. Ρούτσης και για επανακατάθεση ο κ. Αναστάσιος Παυλίδης, ενώ στην απογευματινή συνεδρίαση αναμένεται να καταθέσουν οι εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδας, που ήλεγξαν τους επίμαχους λογαριασμούς Παυλίδη και Μανούση.

Εν τω μεταξύ «ναι» στη συγκρότηση Επιτροπής για τη διερεύνηση και της δεύτερης δικογραφίας για τον πρώην υπουργό Αιγαίου είπε το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ ζήτησε την διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Παυλίδη και την απόδοση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών όπου υπάρχουν. Για αυτό είπε ΝΑΙ στην συγκρότηση Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην περίπτωση της πρώτης δικογραφίας που στάλθηκε στην Βουλή. Το ίδιο επαναλαμβάνει και για την δεύτερη δικογραφία που θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ερωτηθείς για την επικείμενη συνεδρίαση (τη Δευτέρα) επί του πορίσματος για την πρώτη υπόθεση, ο Γραμματέας του Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης ανέφερε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος θα ψηφίσει κατά συνείδηση, λαμβάνοντας υπ' όψιν το πόρισμα της Προανακριτικής. «Θέλω να δω το πόρισμα. Η εκτίμηση του κάθε βουλευτή που είναι στην ειδική επιτροπή, είναι σεβαστή, αλλά αυτό που μετρά είναι τι στοιχεία θα προκύψουν μέχρι το τέλος. Μέχρι να μπει η τελική υπογραφή στο πόρισμα οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί και να περιμένουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ρ/σ Alpha 9,89.

Πάντως, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης ανέφερε πως δεν θα ψηφίσει κατά συνείδηση, «γιατί φρόντισαν όλα τα κόμματα να ψηφίζουν εκλογές ή μη εκλογές». Γνωστοποιώντας ουσιαστικά πως δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του κ. Παυλίδη, πρόσθεσε μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό: «Δεν είμαι ηλίθιος εγώ να πω ότι όταν από τα υπόλοιπα κόμματα μπαίνει τέτοιο ζήτημα, να πάω και να ψηφίσω κατά συνείδηση».

Ερωτηθείς σχετικά, συμπλήρωσε πως θα ψήφιζε κατά συνείδηση αν ήξερε ότι ο πρώην υπουργός Αιγαίου θα παραιτηθεί την άλλη μέρα και δεν ετίθετο θέμα εκλογών ή μη εκλογών. Κάλεσε μάλιστα στον κ. Παυλίδη να παραιτηθεί

προκειμένου να βοηθήσει, όπως ανέφερε, τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ερωτηθείς για το χαρακτήρα της ψηφοφορίας στην υπόθεση Παυλίδη και τα σενάρια που μιλούν για εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αρκέστηκε να πει πως δεν σχολιάζει σενάρια.

«Εγώ -είπε- γνωρίζω ότι υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία που έχει ορισμένα στάδια» και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση. Ερωτηθείς αν κατά συνείδηση σημαίνει να ψηφίσουν «λευκό», δεν θέλησε να διευκρινίσει.

Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός έχει πει πως σε περίπτωση παραπομπής του κ. Παυλίδη και μη παραίτησής του, οι εκλογές θα είναι μονόδρομος -όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα- ο κ. Αντώναρος απάντησε πως δεν πρέπει να είναι κανείς βέβαιος πως όλα όσα διαβάζει και αποδίδονται στον κ. Καραμανλή, έχουν ειπωθεί με αυτόν τον τρόπο. «Η φαντασία σ’ αυτόν τον τομέα δείχνει να καλπάζει», σημείωσε χαρακτηριστικά και για τα περί εκλογών είπε πως δεν θα εξισώσει καμία κοινοβουλευτική διαδικασία με σενάρια.

«Πρόθεσή μας είναι να αφήσουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία να εξελιχθεί», είπε και υπογράμμισε πως το αντικείμενο της ψηφοφορίας είναι συγκεκριμένο.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικές τοποθετήσεις υπουργών, επαναλαμβάνοντας πως δεν τοποθετείται σε σενάρια. «Ό,τι κι αν κάνετε δεν θα με οδηγήσετε στο να εκφέρω προσωπική κρίση για μέλος της Κ.Ο της ΝΔ για το οποίο γίνεται συζήτσηση στο πλαίσιο αυτής της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», απάντησε σε ερώτηση αν ο κ. Παυλίδης αποτελεί βαρίδι.

Σε άλλη ερώτηση για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει τις εργασίας της τρέχουσας κοινοβουλευτικής συνόδου, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως έχει ζωή ακόμη μπροστά της η Βουλή.