Κόσμος
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 09:20

Αυστραλία: 91 άνθρωποι με συμπτώματα της γρίπης των χοίρων

Συμπτώματα της γρίπης των χοίρων παρουσιάζουν 91 άνθρωποι οι οποίοι υπεβλήθησαν σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον ιό Η1Ν1, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας.

Συμπτώματα της γρίπης των χοίρων παρουσιάζουν 91 άνθρωποι οι οποίοι υπεβλήθησαν σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον ιό Η1Ν1, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά έχουν καταγραφεί 91 πιθανά κρούσματα, αλλά κανένα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες 48 ώρες.

Σύμφωνα με την υπουργό Νίκολα Ρόξον οι πιθανότητες να έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι λίγες, αλλά θα υποβληθούν σε συμπληρωματικές εξετάσεις επειδή βρέθηκαν σε περιοχές που έχουν πληγεί από τη νόσο ή ταξίδεψαν με ανθρώπους οι οποίοι πιθανόν να έχουν προσβληθεί.

Οι αυστραλιανές αρχές αναζητούν 22 Αυστραλούς που ταξίδευαν μαζί με μαθητές από τη Ν. Ζηλανδία, οι οποίοι επιβεβαιώθηκε ότι είναι φορείς του ιού.

Επίσης η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα πως εφαρμόζει αυστηρά προληπτικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέπουν στις αρμόδιες αρχές να θέτουν σε καραντίνα όλα τα ύποπτα κρούσματα.

Μετά από αίτημα της υπουργού Υγείας, ο γενικός κυβερνήτης Κουέντιν Μπράις εξουσιοδότησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να κρατά και να απομονώνει κάθε άτομο που θεωρείται ύποπτο ότι έχει μολυνθεί με τον ιό της γρίπης των χοίρων. Επίσης αποφάσισε να απολυμαίνονται όλα τα αεροσκάφη που φτάνουν στη χώρα.

«Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επέμβουμε γρήγορα ακολουθώντας ένα σχέδιο που αφορά όλη τη χώρα», διευκρίνισε η υπουργός.

Στο μεταξύ, η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα τρία νέα ύποπτα κρούσματα, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων ή πιθανών κρουσμάτων στα 14.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας διευκρίνισε ότι τα κρούσματα αυτά αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Λόγω των πρόσφατων μετακινήσεων τους, είναι πιθανό να πρόκειται για τη γρίπη των χοίρων», τόνισε η Τζούλια Πίτερς, υπεύθυνη των υγειονομικών υπηρεσιών στο Οκλαντ.

Και οι 14 ασθενείς είναι φορείς του ιού της γρίπης τύπου Α (ομάδα στην οποία ανήκει ο ιός της γρίπης των χοίρων). Για τους τρεις από αυτούς έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό. Πρόκειται για μέλη μιας ομάδας 25 ατόμων από λύκειο του Οκλαντ που είχαν επισκεφτεί το Μεξικό.

Συνολικά στη Νέα Ζηλανδία έχουν εντοπιστεί 31 πιθανά κρούσματα. Οι ασθενείς έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα. Επίσης 179 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων