Αθλητικά
Σάββατο, 02 Μαΐου 2009 00:02

Φάιναλ φορ: Ο Παναθηναϊκός στον τελικό

Την ευκαιρία να βρεθεί ξανά στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2007 θα έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στο δεύτερο μεγάλο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που διεξάγεται στο Βερολίνο, νίκησε τον Ολυμπιακό με 84-82.

Την ευκαιρία να βρεθεί ξανά στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2007 θα έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στο δεύτερο μεγάλο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που διεξάγεται στο Βερολίνο, νίκησε τον Ολυμπιακό με 84-82.

Στο δρόμο των "πρασίνων" για το βαρύτιμο τρόπαιο θα βρεθεί ξανά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Κυριακή, 21:00), την οποία είχε νικήσει πριν από δύο χρόνια στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Στον 6ο τελικό της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός έχει στόχο το 5ο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο, μετά από το άστοχο σουτ του Μπουρούση http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/02/1658846.htm .

Τα δεκάλεπτα (πρώτος αναφέρεται ο τυπικά γηπεδούχος Ολυμπιακός): 21-27, 41-43 (ημ.), 63-66, 82-84

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (1), Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 14, Μπουρούσης 10 (1), Χαλπερίν 4, Γκριρ 18 (2), Βουγιούκας, Πρίντεζης 9, Ερτσεγκ 4 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Πάργκο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5 (1), Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους 18 (4)

Ομπράντοβιτς: Hρθαμε για την κούπα

«Το μόνο που έχει σημασία είναι η ομάδα και οι παίκτες. Τώρα αντιμετωπίζουμε την ΤΣΣΚΑ, μία ομάδα που έχει φτάσει τέσσερις συνεχείς χρονιές στον τελικό. Έχουν σπουδαίο προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Δεν ήρθαμε εδώ να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά να σηκώσουμε την κούπα. Αυτό έχω πει και θα το ξαναπώ στους παίκτες μου. Πλέον έχουμε μπροστά μας έναν σπουδαίο τελικό», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Γιαννάκης: Χάσαμε στις λεπτομέρειες

«Είδαμε ένα σκληρό και ενδιαφέρον ματς. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη μέχρι το τέλος. Εμείς προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό με διάφορους τρόπους, αλλά κάποιες λεπτομέρειες και κάποια εύκολα καλάθια από πλευράς Παναθηναϊκός δεν μας επέτρεψαν να πάμε στον τελικό. Αν είχαμε λίγη περισσότερη συγκέντρωση, θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Δεχτήκαμε αρκετά λέι απ που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Περισσότερο από ανυπομονησία και άγχος για να φτάσουμε σε μία τόσο μεγάλη νίκη για την ομάδα μας. Θεωρώ ότι είχαμε λίγο ανυπομονησία», τόνισε από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης.

«Η νίκη μας κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως και ο όλος ο αγώνας. Πλέον, κοιτάμε τον τελικό της Κυριακής και δεν μας ενδιαφέρει που αντίπαλός μας είναι η ΤΣΣΚΑ και όχι η Μπαρτσελόνα. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του τρόπαιου», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

«Δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι σήμερα», δήλωσε ο Μάικλ Μπάτιστ και πρόσθεσε: «Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την Κυριακή. Εχουμε κάνει πολλά μεγάλα παιχνίδια ενάντια στον Ολυμπιακό τα δύο τελευταία χρόνια κι αυτό ήταν ένα από αυτά. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι ήταν θαυμάσια. Γι' αυτό ήταν εξαιρετικό να παίξεις σ' αυτό το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έχουν κίνητρο, αλλά είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την πρόκληση. Θέλουμε να δείξουμε ξανά ότι είμαστε το νούμερο 1».

«Δεν κοιτώ τα προσωπικά στατιστικά. Το σημαντικό είναι ότι παίξαμε σαν ομάδα κι εγώ απλώς έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω», σημείωσε ο Νίκολα Πέκοβιτς. «Σημασία επίσης έχει -πρόσθεσε- το αποτέλεσμα ενός αγώνα κι όχι η εξέλιξή του. Είχαμε περισσότερους πόντους και κερδίσαμε. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής. Υπάρχει μια μεγάλη κόντρα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και σήμερα αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα».

«Το σημερινό παιχνίδι ήταν εξουθενωτικό ψυχολογικά και πολύ έντονο, αλλά τώρα είναι ώρα να το ξεχάσουμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα γιατί σήμερα δεν πιστεύω πως κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι», τόνισε ο Σαρούνας Γιασκεβίτσιους. «Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ αν θέλουμε να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες απέναντί της. Η πίεση του να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο ντέρμπι είναι πολύ μεγάλη και είμαι τυχερός επειδή καταλαβαίνω ελληνικά και θέλω να δω τι συζητάνε και τι γράφουν στις ελληνικές εφημερίδες», πρόσθεσε.

«Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να βρίσκουν τρόπο να αντιδρούν όταν έχουν απώλειες», δήλωσε ο αρχηγός των ερυθρόλευκων Θοδωρής Παπαλουκάς. «Από εδώ και πέρα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να φτάσουμε μέχρι τέλους στο πρωτάθλημα» τόνισε για τη συνέχεια.

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Έγινε ένα τιτάνιο ματς

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι στην Ελλάδα είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. «Είμαστε χαρούμενοι που νικήσαμε κι έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε σ' έναν τελικό και να κατακτήσουμε τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο. Έγινε ένα τιτάνιο ματς, εκτός από ορισμένα συνθήματα η στάση των φιλάθλων ήταν πολύ καλή. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, να βλέπουμε κόσμια συμπεριφορά και από τις δύο ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αξιέπαινο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, NovasportFM