Πολιτική
Κυριακή, 03 Μαΐου 2009 17:51

Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ ούτε εκβιάζεται, ούτε εξαγοράζεται

«Η ΝΔ είναι μια πολύ μεγάλη παράταξη η οποία ούτε εκβιάζεται, ούτε εξαγοράζεται... Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση με όποιους αποδειχθεί ότι δεν τίμησαν την εντολή που έλαβαν από τους πολίτες, που έθιξαν την τιμή και την υπόληψη της παράταξης», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά τηδιάρκεια ομιλίας της στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας στη Λαμία. «Στο ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι πολύ λίγοι για τις απαιτήσεις της χώρας και της εποχής».

«Η ΝΔ είναι μια πολύ μεγάλη παράταξη η οποία ούτε εκβιάζεται, ούτε εξαγοράζεται... Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση με όποιους αποδειχθεί ότι δεν τίμησαν την εντολή που έλαβαν από τους πολίτες, που έθιξαν την τιμή και την υπόληψη της παράταξης», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά τηδιάρκεια ομιλίας της στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας στη Λαμία.

«Ο Κώστας Καραμανλής έχει αποφασίσει και έχει αποδείξει με τις επιλογές του ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία συγκάλυψη. Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση με όποιους αποδειχθεί ότι δεν τίμησαν την εντολή που έλαβαν από τους πολίτες, που έθιξαν την τιμή και την υπόληψη της παράταξης. Θα δώσουμε την επόμενη μάχη με το κεφάλι ψηλά. Κανείς δεν μπορεί να στιγματίσει αυτή την παράταξη. Μπορεί να υπήρξαν κάποιοι μεμονωμένοι που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν είναι όμως αυτό αρκετό να απαξιώσει τους αγώνες χιλιάδων στελεχών, δεν μπορεί να μηδενίσει και να απαξιώσει το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή», παρατήρησε η υπουργος Εξωτερικών και άσκησε δριμεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ:

«Στο ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι πολύ λίγοι για τις απαιτήσεις της χώρας και της εποχής. Είναι πολύ λίγοι για τις προσδοκίες των Ελλήνων. Δεν έχουν τίποτα να πουν για την αντιμετώπιση των πραγματικών προκλήσεων. Κάνουν σημαία τον λαϊκισμό, επενδύουν στον διχασμό, στην πόλωση, στην απαξίωση της πολιτικής ζωής του τόπου. Ακόμη και σε αυτή την περίοδο της κρίσης, δεν δείχνουν καμιά διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας - ούτε για τα αυτονόητα. Προτάσσουν κομματικές σκοπιμότητες, βάζουν πάνω απΆ όλα τα πρόσκαιρα μικροκομματικά τους οφέλη. Μόνον αντιπολιτευτικές κορώνες και στείρα ισοπέδωση. Καμία ουσιαστική πρόταση. Καμία αξιοπιστία. Είναι το γνωστό ΠΑΣΟΚ που όλοι θυμόμαστε, το ΠΑΣΟΚ του βολέματος, των χαμηλών προσδοκιών, της ήσσονος προσπάθειας. Σε τίποτα δεν έχουν αλλάξει. Επιδιώκουν μόνο να επιστρέψουν στην εξουσία. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο. Ζητώντας εκλογές, επιχειρούν να κρύψουν την απόλυτη φτώχεια τους σε ιδέες, την απουσία αξιόπιστης πρότασης για τον τόπο, την απόλυτη ανεπάρκειά τους. Ο καιροσκοπισμός και η ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ έχουν κόστος για τη χώρα».

Οπως επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν διστάζει, μπροστά στην επίτευξη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, να δυσφημεί και να απαξιώνει τη χώρα στο εξωτερικό, υποβαθμίζοντας τη διεθνή της εικόνα και το όνομά της». «Σηκώνουν με ευκολία τη σημαία αστήρικτης σκανδαλολογίας, καλλιεργούν μια ατμόσφαιρα νοσηρή, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η απαξίωση της πολιτικής στα μάτια των πολιτών δεν έχει όφελος για κανέναν. Μόνον κόστος έχει για τη χώρα και την πορεία της προς το μέλλον», πρόσθεσε η υπουργός Εξωτερικών.

Όσον αφορά εξάλλου την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως οι ευρωεκλογές είναι η μόνη γνήσια, πραγματική δημοσκόπηση για την βούληση του ελληνικού λαού.

Οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μειώνονται, εκτίμησε η υπουργός, χαρακτηρίζοντας παράλληλα σημαντικό να σταλεί μέσα από την κάλπη των ευρωεκλογών ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σταθερότητα και αυτή την σταθερότητα την εξασφαλίζει μόνο ο Κώστας Καραμανλής. Αυτό το αναγνωρίζει και ο ελληνικός λαός, ο οποίος εμπιστεύεται και προσβλέπει στον Κώστα Καραμανλή, περισσότερο απΆ ότι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη.

Νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Νομάρχη Φθιώτιδας Αθ. Χειμάρα, τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στ. Ελλάδος Π. Σκλιά, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Λαμίας Γ. Κοτρωνιά, καθώς επίσης με Δημάρχους και τις Παραγωγικές Τάξεις τις περιοχής.