Πολιτική
Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στα νότια κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 Μποφόρ στο Αιγαίο. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στα νότια κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 Μποφόρ στο Αιγαίο. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές κυρίως περιοχές. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θα εξασθενήσουν το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)