Κόσμος
Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 16:37

Στο blog της «Γενιάς των 700 Ευρώ» το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2009

Το blog της «Γενιάς των 700 Ευρώ» G700 (g700.blogspot.com) επιλέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το "Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2009".

Tο Βραβείο απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε 37 ευρωπαϊκές οργανώσεις και πολίτες για δράσεις που προωθούν την ευρωπαϊκή ιδέα και συνεργασία υπερβαίνοντας τα εθνικά σύνορα. Η επιλογή έγινε από εννεαμελή επιτροπή με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hans-Gert Pottering.

Το blog της «Γενιάς των 700 Ευρώ» G700 ( g700.blogspot.com ) επιλέχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το "Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2009", ύστερα από σχετική πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Tο Βραβείο απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε 37 ευρωπαϊκές οργανώσεις και πολίτες, οι οποίοι διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά για δράσεις που προωθούν δυναμικά την ευρωπαϊκή ιδέα και συνεργασία υπερβαίνοντας τα εθνικά σύνορα. Η επιλογή έγινε από εννεαμελή επιτροπή με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hans-Gert Pottering.

«Η πρότασή μας είχε διπλό συμβολισμό: Θέλαμε να τονίσουμε ότι στη δύσκολη οικονομική κρίση που περνά ολόκληρη η Ευρώπη, και ιδιαίτερα η Ελλάδα, που είναι δυστυχώς πρώτη με διαφορά στους δείκτες ανεργίας των νέων, θα πρέπει να εστιάσουμε σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ανοίγοντας το διάλογο για το ζήτημα της διαγενεακής ανισότητας, των χαμηλών μισθών, της εργασίας δίχως δικαιώματα και κυρίως του αισθήματος χαμηλών προσδοκιών και μειωμένων ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους. Παράλληλα, θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στους νέους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, αναπτύσσοντας δράσεις διασυνοριακής συνεργασίας σε άλλα κράτη μέλη, ώστε να προωθήσουν την ανταλλαγή ιδεών, προτάσεων και δράσεων προς όφελος του ευρωπαίου νέου εργαζόμενου», δήλωσε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης.