Πολιτική
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 14:20

Στο πλευρό των αγροτών της Κρήτης ο Αλέκος Αλαβάνος

Τη στήριξή του στους αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στο Ηράκλειο. «Μέγα σκάνδαλο ότι δεν έχει παραπεμφθεί κανείς από τους υπουργούς ή πρώην υπουργούς για τους οποίους έχουν ανακύψει ερωτήματα για ποινικές ευθύνες».

Τη στήριξή του στους αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στο Ν. Ηρακλείου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αλαβάνος, «πρώτον η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει μια εθνική αγροτική πολιτική, που να έχει όλα τα βασικά προϊόντα ελαιόλαδο, αμπελουργία, κτηνοτροφία και δεύτερον να σταματήσει αυτή τη στάση υποταγής απέναντι στην Ε.Ε.. Χρειάζεται να μην πραγματοποιηθεί η αναθεώρηση του 2013. Η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση».

Όσο για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Αλαβάνος είπε πως περιμένει τις απαντήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, χαρακτηρίζοντας μέγα σκάνδαλο το γεγονός ότι κανείς από τους υπουργούς ή πρώην υπουργούς για τους οποίους έχουν ανακύψει ερωτήματα για ποινικές ευθύνες, δεν έχει παραπεμφθεί.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της περιοδείας του στο Ηράκλειο, ο κ. Αλαβάνος είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και να συναντηθεί με τη διοίκηση του Μουσείου.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξουν γρήγορες επεμβάσεις από το υπουργείο Πολιτισμού για τους αρχαιολογικούς χώρους της Γόρτυνας και της Φαιστού, ενώ γνωστοποίησε πως θα θέσει το ζήτημα της χρηματοδότησης του νέου μουσείου Ηρακλείου στον υπουργό Πολιτισμού.