Πολιτική
Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 11:58

Φτιάχνει ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Βελτίωση του καιρού για αύριο Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βελτίωση του καιρού για αύριο Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αύριο Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας, της Ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έντασης 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο 5 Μποφόρ. ¶νοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Το Σάββατο 9 Μαΐου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο 5 με 6 Μποφόρ. Περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, 10 και 11 Μαΐου αντιστοίχως, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έντασης 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)