Αθλητικά
Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 16:38

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε

Παρελθόν από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων» αποτελεί επισήμως πλέον ο Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς το διοικητικό συμβούλιο ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τον Ισπανό τεχνικό. Επικρατέστερος αντικαταστάτης του ο Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του Φατίχ Τερίμ.

Παρελθόν από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων» αποτελεί τελικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (διάρκειας περίπου δύο ωρών), αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Ισπανό τεχνικό.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρεται ότι μετά τη μη αποδοχή της πρότασης από τον Ισπανό τεχνικό, το δ.σ. αποφάσισε ομόφωνα να μην ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Επικρατέστερος αντικαταστάτης του είναι ο Γεωργιανός Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Σ. Κόκκαλη για 1+1 χρόνια, επιλογή πάντως που προκαλεί αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Εντονα επίσης ακούγοταν έξω από τα γραφεία της πειραϊκής ομάδας, στην πλατεία Αλεξάνδρας, το όνομα του Τούρκου προπονητή Φατίχ Τερίμ.

Η απόφαση για τον αντικαταστάτη του Βαλβέρδε θα ληφθεί σε νέα συνεδίαση του δ.σ. μέχρι τα τέλη Μαΐου.

«Δεν υπάρχει κανένα όνομα που έχει "κλείσει". Ο Ολυμπιακός θα διερευνήσει την αγορά, θα βρει προτάσεις και στο τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί», ξεκαθάρισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Γιάννης Μώραλης, ενώ όσον αφορά τη φημολογία περί Κετσπάγια διευκρίνισε: «Ξαναείπα πως ο Ολυμπιακός δεν έχει έρθει σε συμφωνία με κανένα προπονητή. Στο νέο δ.σ. θα αποφασιστεί».

«Ευχαριστήσαμε τον Βαλβέρδε για τη σημαντική προσφορά του στην κατάκτηση του νταμπλ και τώρα προχωράμε. Του έγινε μια πρόταση που θεωρούμε ότι ήταν σοβαρή και δεν έγινε αποδεκτή. Εφόσον δεν τη δέχτηκε, το Δ.Σ. αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο», κατέληξε στις δηλώσεις ο κ. Μώραλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ:

«1. Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη μη αποδοχή της πρότασης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον κ. Ernesto Valverde για επέκταση της συνεργασίας τους, αποφασίζει ομόφωνα τη μη ανανέωση αυτής.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστεί τον κ. Ernesto Valverde για τη μέχρι σήμερα προσφορά του. Σε νέα συνεδρίαση του μέχρι το τέλος Μαΐου θα αποφασίσει τη πρόσληψη νέου προπονητή.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 22 Ιουνίου 2009 με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Κατάργηση Δικαιώματος Προτίμησης Παλαιών Μετόχων. Έχει ορισθεί ήδη χρηματοοικονομικός σύμβουλος προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες της αύξησης αυτής».