Κόσμος
Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 16:49

ΗΠΑ: 18.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τη φλεγόμενη Σάντα Μπάρμπαρα

Περισσότεροι από 18.000 κάτοικοι της Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια, εκλήθησαν σήμερα να εγκαταλείψουν την πόλη λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται από την αρχή της εβδομάδας στους γύρω λόφους, έχοντας ήδη καταστρέψει τουλάχιστον 75 σπίτια.

Περισσότεροι από 18.000 κάτοικοι της Σάντα Μπάρμπαρα, στην Καλιφόρνια, εκλήθησαν σήμερα να εγκαταλείψουν την πόλη λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται από την αρχή της εβδομάδας στους γύρω λόφους, έχοντας ήδη καταστρέψει τουλάχιστον 75 σπίτια. Ακόμη 6.000 καλούνται να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με την πρώτη ειδοποίηση.

Συνολικά 11 πυροσβέστες τραυματίστηκαν και τρεις από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Ακόμα 300 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά ελικόπτερα μάχονται με τις φλόγες, οι οποίες απειλούν περισσότερες από 3.500 ιδιοκτησίες.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε τη Δευτέρα και επεκτάθηκε γρήγορα, έχοντας κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 6.000 στρέμματα βλάστησης.

«Πρόκειται για τη χειρότερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει γνωρίσει η επαρχία τα τελευταία 25 χρόνια», δήλωσε ο σερίφης της Σάντα Μπάρμπαρα Μπιλ Μπράουν σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο