Κόσμος
Σάββατο, 09 Μαΐου 2009 17:36

Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Σάντα Μπάρμπαρα

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές εξακολουθούν να πλήττουν τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι αρχές να ετοιμάζονται να μεταφέρουν σε ασφαλείς περιοχές ακόμη 23.000 κατοίκους. Τουλάχιστον 80 κατοικίες έχουν καταστραφεί, ενώ οι φλόγες έχουν κατακάψει 3.500 εκτάρια γης.

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές εξακολουθούν να πλήττουν τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι αρχές να ετοιμάζονται να μεταφέρουν σε ασφαλείς περιοχές ακόμη 23.000 κατοίκους.

Οι φωτιές μαίνονται από την Δευτέρα, ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες, και ήδη περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι της περιοχής έχουν εγκαταλήψει τις εστίες τους.

Τουλάχιστον 80 κατοικίες έχουν καταστραφεί, ενώ οι φλόγες έχουν κατακάψει 3.500 εκτάρια γης.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί σε έλεγχο μόνο κατά 10%, παρά το γεγονός ότι οι επικεφαλής των πυροσβεστών είχαν δηλώσει την Παρασκευή ότι είχαν αποτρέψει την επέκτασή της, βοηθούμενοι από την σχετική άπνοια και την αύξηση της υγρασίας στο τέλος της ημέρας.

Περίπου 3455 πυροσβέστες αγωνίζονται ενάντια στις φλόγες, με τη βοήθεια τριών ελικοπτέρων και ενός DC-10 που ρίχνει ειδικό επιβραδυντικό για τη φωτιά υγρό.

Το κόστος της επιχείρησης παροχής βοήθειας ήδη ανέρχεται σε 3,2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο