Πολιτική
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 14:12

Απ. Κακλαμάνης: «Ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως χαρτοπαίκτης»

«Ο Πρωθυπουργός δεν συμπεριφέρεται ως υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης αλλά ως χαρτοπαίκτης γι’ αυτό μπορεί να εικάσει κανείς οτιδήποτε από τέτοιου είδους αντιθεσμικές, ευθέως υπονομευτικές του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος κινήσεις», δήλωσε στο ρ/σ Real FM ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Ο Πρωθυπουργός δεν συμπεριφέρεται ως υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης αλλά ως χαρτοπαίκτης γι’ αυτό μπορεί να εικάσει κανείς οτιδήποτε από τέτοιου είδους αντιθεσμικές, ευθέως υπονομευτικές του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος κινήσεις», δήλωσε στο ρ/σ Real FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Το σύνταγμα δεν είναι μόνο τα κείμενα . Ολόκληρη Μεγάλη Βρετανία που είναι η κοιτίδα του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού δεν έχει γραπτό σύνταγμα . Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες όπως έχει καταντήσει η Ελλάδα, μπορεί να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας άνδρας, ένας ηγέτης που συμβαίνει να είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει όλες τις εξουσίες. Αυτό λέγεται ενός Ανδρός Αρχή. Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει το κοινοβούλιο να λειτουργήσει. Ένα δευτερόλεπτο να εμποδίσεις την Βουλή να λειτουργήσει είναι πραξικόπημα», πρόσθεσε.