Πολιτική
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 14:35

Γ. Σούρλας: Από τα ΜΜΕ έμαθα για το κλείσιμο της Βουλής

Αιφνιδιασμένος δήλωσε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, από το κλείσιμο του κοινοβουλίου, σημειώνοντας μάλιστα ότι το έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης. «Πολύ καλά έκανε και έκλεισε η Βουλή, διότι είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο ανούσιο δικαστήριο με κομματική αντιπαράθεση».

Αιφνιδιασμένος δήλωσε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, από το κλείσιμο του κοινοβουλίου, σημειώνοντας μάλιστα ότι το έμαθε από τα μέσα ενημέρωσης.

«Από το κλείσιμο της Βουλής αιφνιδιάστηκα. Δεν ήξερα και κανόνιζα το πρόγραμμα για το ποιος θα προεδρεύσει την εβδομάδα που διανύουμε. Το έμαθα το γεγονός από τα ΜΜΕ δυστυχώς», είπε ο κ. Σούρλας μιλώντας στον Alpha 989, συμπληρώνοντας πάντως ότι για τον ίδιο προσωπικά, ήταν «η ανακούφιση της ζωής του», καθώς η Βουλή «είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο ανούσιο δικαστήριο με κομματική αντιπαράθεση».

«Πολύ καλά έκανε και έκλεισε η Βουλή, διότι είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο ανούσιο δικαστήριο με κομματική αντιπαράθεση. Ήταν η δυσκολότερη φάση που πέρασα στη Βουλή ως προεδρεύων. Σχεδόν κανένας βουλευτής δεν αναφέρονταν στα νομοσχέδια που ψηφίζονταν, όλοι αναφέρονταν στα θέματα των σκανδάλων», παρατήρησε ο κ. Σούρλας και πρόσθεσε:

«Το ότι αυτό έγινε με τον τρόπο που έγινε, αυτό είναι άλλο ζητούμενο. Ο πρωθυπουργός έδωσε εξηγήσεις, έχει το δικαίωμα να κλείσει τη Βουλή. Στεναχωριέμαι όταν ακούω τα περί θεσμικών εκτροπών και πραξικοπημάτων».

Για «γενναία απόφαση του πρωθυπουργού» έκανε λόγο από την πλευρά του, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Σταύρου.

«Ήταν μια γενναία απόφαση του πρωθυπουργού, διότι με την κίνησή του αυτή έθεσε τέρμα στην σκανδαλολογία του ΠΑΣΟΚ που είχε επενδύσει στην άβυσσο του λαϊκισμού και του μικροκομματικού συμφέροντος. Με την κίνηση αυτή του πρωθυπουργού μπορούμε να ασχοληθούμε με πολιτική ουσίας και όχι παραπολιτικής», υποστήριξε ο κ. Σταύρου.