Πολιτική
Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 10:05

Πρόσωπο με πρόσωπο η ΕΛ.ΑΣ. με τους τρομοκράτες

Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 4:07 το πρωί σε υποκατάστημα της Eurobank στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη - μία επίθεση που παραπέμπει σε χτύπημα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 4:07 το πρωΐ σε υποκατάστημα της Eurobank στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη - μία επίθεση που παραπέμπει σε χτύπημα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», περίπου μισή ώρα πριν την έκρηξη, ενώ όπως όλα δείχνουν, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες της επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, πλήρωμα περιπολικού της ¶μεσης Δράσης που περνούσε γύρω στις 3:30 π.μ. από τη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Γερουλάνου, έξω από το υποκατάστημα της Eurobank, είδε δύο άτομα που φορούσαν κράνη. Τους αστυνομικούς όμως, αιφνιδίασαν δύο άλλοι κρανοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών ένας εξ αυτών τους απείλησε με μακρύκανο όπλο, λέγοντάς τους να μην κάνουν την παραμικρή κίνηση. Εν τω μεταξύ οι δύο άλλοι ύποπτοι ανέβηκαν σε δεύτερη μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και οι τέσσερις .

Αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Βουλιαγμένης.

Στις 04:07 σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη από την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στη τράπεζα και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να περισυλλέξουν υπολείμματα της βόμβας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, η επίθεση παραπέμπει σε ένα ακόμα χτύπημα του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την επίθεση:

« Την 03:30 ώρα της 12-05-2009 στην Αργυρούπολη, στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Γερουλάνου περιπολικό της Νοτιοανατολικής Αττικής, εντόπισε δύο (2) άγνωστα άτομα, που φορούσαν κράνη έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας EUROBANK.

Όταν οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος τους για να τους ελέγξουν, ο ένας από τους δύο τους απείλησε με όπλο, αφού είχε ήδη επιβιβαστεί σε δίκυκλη μοτοσικλέτα με τον συνεργό του. Αμέσως μετά διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα, ακολουθούμενοι από δύο ακόμα συνεργούς τους, οι οποίοι επέβαιναν σε έτερη μοτοσικλέτα και εμφανίστηκαν ξαφνικά στο σημείο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο ανωτέρω υποκατάστημα διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει ο υαλοπίνακας εισόδου και στον προθάλαμο είχε τοποθετηθεί ένας μαύρος σάκος. Περί ώρα 03:34 υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», σχετικά με έκρηξη που θα ακολουθούσε σε περίπου 30΄της ώρας στην ανωτέρω τράπεζα.

Ο χώρος αποκλείστηκε εγκαίρως από αστυνομικούς και την 04:05 ώρα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας καθώς και σε έξι (6) σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Προανάκριση ενεργεί η Δ.Α.Ε.Ε.Β.»