Πολιτική
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 16:43

Νέος γύρος στην αντιπαράθεση Θ. Πάγκαλου - KKE

Νέος γύρος στην αντιπαράθεση Θ.Πάγκαλου - ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ δεν φοβάται ούτε ανακριτές, ούτε εφορίες, ούτε τον Θ.Πάγκαλο, απάντησε ο Περισσός στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που συνέδεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα με την υπόθεση της «Γερμανός». Θ.Πάγκαλος: «Εξωφρενικό κόμμα με τρελούς που θέλουν να ξαναφτιάξουν στην Ελλάδα την Σοβιετική Ένωση».

Νέος γύρος στην αντιπαράθεση ΚΚΕ - Θ. Πάγκαλου μετά τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ που συνέδεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα με την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι στην υπόθεση «Γερμανός» εμπλέκεται η ηγεσία του Κουμουνιστικού Κόμματος, κάνοντας παράλληλα λόγο για «εξωφρενικό κόμμα με τρελούς που θέλουν να ξαναφτιάξουν στην Ελλάδα την Σοβιετική Ένωση».

Ο πρώην υπουργός μίλησε για κολοσσιαίο σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι συνιδρυτής της εταιρείας "Γερμανός" είναι Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο έχει σημαντικό συμφέρον από την αξιοποίησή της. Ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει ο ίδιος πόσες μετοχές έχει το ΚΚΕ στη Γερμανός», αλλά τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να το ερευνήσει ανακριτής.

Επιπρόσθετα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο για «επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ» όσον αφορά την επίσκεψη εφοριακών στον Περισσό, η οποία -όπως είπε- επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου.

Απάντηση ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ δεν φοβάται ούτε ανακριτές, ούτε εφορίες, ούτε τον Θ.Πάγκαλο, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός, απαντώντας στη νέα επίθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος συνεχίζει να προκαλεί, επαναλαμβάνοντας μαζί με τον Καρατζαφέρη τα ψέματα για τις σχέσεις του ΚΚΕ με την "Γερμανός" και ζητώντας να έρθουν στο ΚΚΕ ο ανακριτής και η εφορία! Το επόμενο βήμα για να φτάσει στον πάτο είναι να ζητήσει τη νεκρανάσταση των νόμων 509 και 375», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, ανάμεσα στα άλλα και τι σπουδάζουν στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ένα πράγμα πρέπει να ξέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Το ΚΚΕ δεν φοβάται ούτε ανακριτές, ούτε εφορίες ούτε φυσικά και τον Πάγκαλο», καταλήγει η ανακοίνωση.