Πολιτική
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 07:34

Η ατζέντα της ημέρας

* 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες, τις πολεοδομίες, τους ΟΤΑ, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λοιπά μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Electra Palace ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα κηρύξει τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

* Στις 9:30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

* Στις 10 π.μ. τετράωρη στάση εργασίας εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Μπαμπινιώτη.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γιώργο Κουμουτσάκο.

* Στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

* Στις 11:30 π.μ. συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη με την αντιπρόεδρο της Πανκινεζικής Ομοσπονδίας Γυναικών Huang Qingyi.

* Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί στο ξενοδοχείο «Caravel» για να απονείμει τα ετήσια βραβεία δημοσιογραφίς του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση».

* Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ που βρίσκεται στη χώρα μας.

* Στις 12:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνέντευξη Τύπου του πολιτικού εκπροσώπου του κόμματος για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του γραμματέα τομέα Ανάπτυξης, Φίλιππου Σαχινίδη για την πορεία των τραπεζικών επιτοκίων και την ρευστότητα στην αγορά.

* Στη 1 μ.μ. γεύμα εργασίας της Ντόρας Μπακογιάννη με τον απερχόμενο γενικό γραμμαετέα του ΝΑΤΟ, Γιάπ ντε Χοπ Σέφερ. Στις 2:10 μ.μ. δηλώσεις στα ΜΜΕ.

* Στις 2:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιάπ ντε Χοπ Σέφερ.

* Στις 5:30 μ.μ. η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής των ευρωεκλογών της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

* Στις 6:30 μ.μ. ομιλία Αλέκας Παπαρήγα σε ημερίδα του ΚΚΕ με θέμα την οικονομική κρίση και τις θέσεις του κόμματος.

* Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσης Παπαληγούρας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο, Θεόδωρο Ρεντζεπέρη. Ο υπουργός θα επισκεφθεί την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας. Επίσης ο κ. Παπαληγούρας θα μιλήσει σε δείπνο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Οι προοπτικές του λιμένα Θεσσαλονίκης».

* Επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας.

* Περιοδεία στο νομό Λάρισας πραγματοποιεί σήμερα ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης.