Πολιτική
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 19:32

Ν. Δένδιας: Το ΠΑΣΟΚ συκοφαντεί τη Δικαιοσύνη

Για «μεθοδευμένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να υποσκάψει το κύρος της Δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία και να εκφοβίσει τους δικαστικούς λειτουργούς», κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Δένδιας, απαντώντας στους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ περί δήθεν «πειθαρχικής ομηρίας» του ανακριτή της υπόθεσης της Siemens.

Για «μεθοδευμένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να υποσκάψει το κύρος της Δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία και να εκφοβίσει τους δικαστικούς λειτουργούς», κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Δένδιας, απαντώντας στους ισχυρισμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί δήθεν «πειθαρχικής ομηρίας» του ανακριτή της υπόθεσης της Siemens.

«Μετά την προαναγγελία παραιτήσεων δικαστικών λειτουργών από τον κ. Ραγκούση και το διαχωρισμό τους σε έντιμους και ανέντιμους από την κ. Βάσω Παπανδρέου, έρχεται πάλι το ΠΑΣΟΚ να κατασυκοφαντήσει το δικαστικό κλάδο στην ελληνική κοινωνία, στην ελληνική κοινή γνώμη. Οι Έλληνες δικαστές όμως, είμαι βέβαιος ότι ούτε εκφοβίζονται ούτε είναι δυνατόν να υποκύψουν σε τέτοιες σκοπιμότητες», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Ερωτηθείς για το κείμενο της παράστασης της πολιτικής αγωγής για την υπόθεση της SIEMENS και τις κατηγορίες για παραδοχή χρηματισμού πολιτικών προσώπων και από τα δυο μεγάλα κόμματα, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι «υπάρχει σαφής απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομιών και νομίζω απολύτως πειστική».