Πολιτική
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 13:34

Βολές Γ. Παπανδρέου κατά ΝΔ για τη λαθρομετανάστευση

Βολές κατά της κυβέρνησης για την «πλήρη αποτυχία της πολιτικής της στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης των προσφύγων» εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο Πάτρας. Πρ. Παυλόπουλος: Δείγματα πολιτικής ανευθυνότητας.

Βολές κατά της κυβέρνησης για την «πλήρη αποτυχία της πολιτικής της στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης των προσφύγων» εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο Πάτρας.

«Σήμερα, έχουμε έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής, για το πώς και ποιος χαρακτηρίζεται πολιτικός πρόσφυγας και ποιος επαναπροωθείται. Σήμερα, έχουμε παντελή έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής, για το πώς εντάσσουμε τους νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη μιας ξεκάθαρης πολιτικής ενίσχυσης και φύλαξης των λιμανιών, «ώστε να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλα τα κυκλώματα της λαθρομετανάστευσης, ότι δεν επιτρέπουμε η Ελλάδα να είναι δίαυλος - πύλη διαφυγής λαθρομεταναστών προς την υπόλοιπη Ευρώπη».

Της καταλόγισε παράλληλα ευθύνες για «μια πλήρη απουσία διαπραγματευτικής ισχύος και πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι μια σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσε, με τη συνεργασία των ευρωπαϊκών αρχών, να φυλάξει τα σύνορά μας και έτσι θα υπήρχε αρωγή στην Ελλάδα σε αυτή τη μεγάλη εισροή των λαθρομεταναστών».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν έχουμε ενεργοποιήσει τις διμερείς μας συμφωνίες με τη γείτονα Τουρκία, που προβλέπουν την επαναπροώθηση όσων λαθρομεταναστών έρχονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, κάτι το οποίο μπορούσαμε και είχαμε εφαρμόσει όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση».

Πρ. Παυλόπουλος: Πολιτική ανευθυνότητα

«Ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, έδωσε για μια ακόμη φορά δείγματα της πολιτικής του ανευθυνότητας και της πλήρους έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να σκέφτεται κάθε φορά που αναφέρεται ιδίως στα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Διότι ήταν ο κορυφαίος Υπουργός των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα υπουργός Εξωτερικών - όταν η Ελλάδα ήταν απούσα από τα διεθνή φόρα και δεν είχε καμία μεταναστευτική πολιτική», δήλωσε χαρακτηριστικά.