Πολιτική
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 14:39

Πανελλήνιες: Οδηγία βαθμολόγησης για την Έκθεση

Οδηγία βαθμολόγησης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (σ.σ. για το θέμα της Εκθεσης) προς όλα τα βαθμολογικά κέντρα, εξέδωσε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων. «Οιαδήποτε τεκμηριωμένη ανάπτυξη, είτε αναφέρεται στο σχολικό βιβλίο είτε στο βιβλίο γενικά, θεωρείται αποδεκτή», σημειώνεται στην οδηγία.

Οδηγία βαθμολόγησης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (σ.σ. για το θέμα της Εκθεσης) προς όλα τα βαθμολογικά κέντρα, εξέδωσε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Νίκη Γκοτσοπούλου.

«Σε απάντηση ερωτημάτων από βαθμολογικά κέντρα σχετικά με το β' ζητούμενο στο θέμα Γ' του ανωτέρω μαθήματος των ημερήσιων Γενικών Λυκείων, σας πληροφορούμε ότι οιαδήποτε τεκμηριωμένη ανάπτυξη, είτε αναφέρεται στο σχολικό βιβλίο είτε στο βιβλίο γενικά, θεωρείται αποδεκτή», σημειώνεται στην εν λόγω οδηγία.

Εξάλλου, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, σε σημερινή ανακοίνωσή της για τα θέματα των Μαθηματικών αναφέρει ότι ήταν «χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και απαιτούσαν από τους μαθητές να γνωρίζουν το σύνολο της ύλης».