Πολιτική
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 20:42

Πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα επιβεβαίωσε απόψε ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, κάνοντας λόγο για ελαφρύ περιστατικό. Πρόκειται για 19χρονο Έλληνα υπήκοο που πρόσφατα επέστρεψε στη χώρα από τις ΗΠΑ.

Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα επιβεβαίωσε απόψε ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου. Πρόκειται για 19χρονο Έλληνα σπουδαστή, που πρόσφατα επέστρεψε στη χώρα από τις ΗΠΑ.

Κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις, διαβεβαίωσε ο ασθενής είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, καθώς πρόκειται για ένα ελαφρύ περιστατικό. Ο νεαρός έχει ήδη εισαχθεί στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Σισμανόγλειου.

Το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος γνωστοποίησε την ύπαρξη ενός ύποπτου κρούσματος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα και πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη δημόσια υγεία.

Ο νεαρός είχε βρεθεί θετικός στον ιό στις πρώτες εξετάσεις που του έγιναν, κάτι που επαληθεύθηκε με τη δεύτερη εξέταση.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Αβραμόπουλος επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα από τη Γενεύη, όπου διεξάγεται η 62η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αύριο το πρωί και ώρα 08:00 συγκαλεί Σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Λεωφόρος Κηφισίας) και στη συνέχεια ώρα 09:00 θα προβεί σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.