Κόσμος
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 22:15

Ετοιμος για ειρηνευτικές συνομιλίες ο Νετανιάχου

Eτοιμος να ξεκινήσει αμέσως ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε όμως οι Παλαιστίνιοι να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως κράτος. Τη λύση των δύο κρατών επανέλαβε πως υποστηρίζει ο Μπάρακ Ομπάμα.

Eτοιμος να ξεκινήσει αμέσως ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε όμως οι Παλαιστίνιοι να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως κράτος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, ανέφερε ακόμη ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να κυβερνούν τους εαυτούς τους αλλά δεν έκανε αναφορά στην δημιουργία ενός χωριστού παλαιστινιακού κράτους.

Από την πλευρά του ο Ομπάμα επανέλαβε πως υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών στην ισραηλο-παλαιστινιακή διένεξη, καλώντας Ισραήλ και Παλαιστίνιους να αδράξουν την ευκαιρία για να επιτύχουν την ειρήνη.

Σχετικά με το ζήτημα του εποικισμού, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει υποχρέωση να σταματήσει να χτίζει οικισμούς για εποίκους κατά μήκος των συνόρων του στην Δυτική Όχθη στα πλαίσια του «Οδικού χάρτη» για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, που συμφωνήθηκε το 2003.