Πολιτική
Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 05:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τοπικά θυελλώδεις ανέμους βορείων διευθύνσεων στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τοπικά θυελλώδεις ανέμους βορείων διευθύνσεων στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία και πιθανώς το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και πιθανώς κατά τόπους στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους στις νοτιότερες περιοχές ισχυρές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το απόγευμα στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Πιθανότητα καταιγίδας κυρίως στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)