Πολιτική
Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 11:38

Γ. Ραγκούσης: Εκφραστής της συντηρητικής λογικής η κ. Γιαννάκου

Η κ. Γιαννάκου είναι εκφραστής της συντηρητικής λογικής με την οποία κυβερνάται η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, παρατήρησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

Για συντηρητική λογική η οποία εκφράστηκε χθες από την επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, έκανε λόγο ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Δύο είναι οι κυρίαρχες λογικές στην χώρα», τόνισε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Πρώτη λογική είναι αυτή με την οποία η Ελλάδα πορεύτηκε, όταν διεκδίκησε και εξασφάλισε τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, που δεν προβλέπονταν από τις συνθήκες και τις συμφωνίες της εποχής εκείνης.

Η δεύτερη λογική είναι αυτή που θέλει την Ελλάδα στάσιμη, χωρίς όραμα και στόχους. Είναι η λογική που λέει ότι, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε την αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας, γιατί αυτό προβλέπεται από τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ¶ρα, δεν μπορούμε να διεκδικούμε - κατά τη γνώμη τους - μια Ευρώπη πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη, πιο αναπτυξιακή. Αυτή η συντηρητική λογική εκφράστηκε χθες από την αγαπητή κύρια Γιαννάκου και, δυστυχώς, είναι λογική με την οποία κυβερνάται η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια».