Πολιτική
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 10:37

Πανελλαδικών συνέχεια με Μαθηματικά και Λογοτεχνία

Στα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τα Μαθηματικών Κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι κατά την τρίτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι απαντήσεις στα θέματα μετά το μεσημέρι στο naftemporiki.gr σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Εκπαίδευση».

Στα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τα Μαθηματικών Κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι κατά την τρίτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι απαντήσεις στα θέματα μετά το μεσημέρι στο naftemporiki.gr σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Εκπαίδευση».

Τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας χαρακτηρίστηκαν από τους μαθητές σε γενικές γραμμές εύκολα και στα Μαθηματικά αναμενόμενα. Κατόπιν μεμονωμένων ερωτημάτων από τους υποψηφίους, εστάλησαν στις 9:30 π.μ. από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων διευκρινίσεις προς όλα τα Εξεταστικά Κέντρα, τόσο στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας όσο και στο μάθημα των Μαθηματικών.

Η αποστολή των θεμάτων πραγματοποιήθηκε και σήμερα χωρίς προβλήματα στις 8.05 μέσω του τεχνικού συστήματος VBI με εξαίρεση το Εξεταστικό Κέντρο Βιάνου του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, όπου εξαιτίας βλάβης ηλεκτροδότησης, λόγω τοπικών, έντονων καιρικών φαινομένων, τα θέματα παραδόθηκαν με μικρή καθυστέρηση.

Συγκεκριμένα, τα θέματα μεταφέρθηκαν με περιπολικό της Αστυνομίας από το Εξεταστικό Κέντρο Καλοχωρίου, όπως ακριβώς προβλέπεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Τέλος, σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη 19 Μαΐου 2009, οι μαθητές της Δ΄ Τάξης των Εσπερινών Λυκείων εξετάστηκαν στα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας. Όλη η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου, με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρία. Στις 27 Ιουνίου θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου.