Πολιτική
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 21:24

Σφορδή επίθεση Κ. Καραμανλή στον Γ. Παπανδρέου

Επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Περιστέρι, επαναλαμβάνοντας το δίλημμα «υπευθυνότητα ή ακραία ανευθυνότητα». Παράλληλα, έδωσε έμφαση στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Περιστέρι, επαναλαμβάνοντας το δίλημμα «υπευθυνότητα ή ακραία ανευθυνότητα». Παράλληλα, έδωσε έμφαση στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τάξεων της ΝΔ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, χαρακτήρισε ατόπημα και προσβολή το δίλημμα που θέτει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανάμεσα σε «σοσιαλισμό και βαρβαρότητα»: «Τον ακούμε, τις τελευταίες ημέρες, να δηλώνει ότι στις Ευρωεκλογές υπάρχει ένα δίλημμα: Ότι υπάρχει δίλημμα επιλογής μεταξύ "Σοσιαλισμού και δημοκρατίας αφενός και βαρβαρότητας αφετέρου". Είναι πρωτοφανής ο ισχυρισμός αυτός. Είναι πρωτόγνωρος, ειδικά, για ευρωεκλογές. Είναι βαρύτατα προσβλητικός για εκατομμύρια πολίτες. Είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους πολιτικούς του αντιπάλους σαν "βάρβαρους"».

Μάλιστα, κάνοντας λόγο για «νέο ολίσθημα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ» που «είναι εξαιρετικά σοβαρό», κάλεσε τον κ. Παπανδρέου «να βρει τη γενναιότητα που χρειάζεται και να αναλάβει την ευθύνη του λάθους του. Οφείλει να το διορθώσει. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι ξένοι προς το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Τέτοιοι όροι δεν χωρούν στον πολιτικό μας πολιτισμό».

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την επικέντρωσή της αντιπαράθεσης στην σκανδαλολογία -ανέφερε- και εκτίμησε ότι «το κάνει γιατί νομίζει πως θα έχει κομματικό όφελος. Το κάνει γιατί δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το κάνει γιατί θέλει να αποφύγει κάθε συζήτηση για τα οικονομικά προβλήματα».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, υποστήριξε πως «όσο λείπει από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ένα υπεύθυνο οικονομικό πρόγραμμα, τόσο του περισσεύει μια ανεύθυνη σκανδαλολογία» και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για λαϊκισμό. «Είναι αδιανόητο, σε τόσο δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας, να βρισκόμαστε σε τόσο ριζικά διαφορετικά πεδία. Δυστυχώς, ωστόσο: Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένο να ακολουθεί το δρόμο της ακραίας ανευθυνότητας. Αυτό δείχνει η πρακτική του. Αυτό δείχνουν οι ισχυρισμοί του» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν πρόσθετες πρωτοβουλίες με στόχο τον απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή, να αξιοποιήσουν τα προγράμματα απασχόλησης και να απορρίψουν καταχρηστικές πρακτικές σε βάρος των εργαζόμενων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ