Πολιτική
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 05:01

Πρόγνωση καιρού

Αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και το απόγευμα στη Μακεδονία και πολύ ισχυρούς βορείους ανέμους στο Αιγαίο με εξασθένηση από το απόγευμα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και το απόγευμα στη Μακεδονία και πολύ ισχυρούς βορείους ανέμους στο Αιγαίο με εξασθένηση από το απόγευμα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ηπειρο όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα βορειοδυτικοόι μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικές αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν στα βορειοδυτικά ορεινά να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)