Κόσμος
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 05:48

Ν. Υόρκη: Κλειστά πολλά σχολεία υπό τον φόβο της νέας γρίπης

Ανησυχούν για την εξάπλωση της νέας γρίπης οι γονείς χιλιάδων παιδιών στη Ν.Υόρκη και κρατούν τους μαθητές στο σπίτι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 σχολεία να παραμένουν κλειστά λόγω του φόβου που έχει προκαλέσει ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης.

Ανησυχούν για την εξάπλωση της νέας γρίπης οι γονείς χιλιάδων παιδιών στη Ν.Υόρκη και κρατούν τους μαθητές στο σπίτι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 σχολεία να παραμένουν κλειστά λόγω του φόβου που έχει προκαλέσει ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης.

Τα Κέντρα Ελέγχου Λοιμώξεων ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ λόγω του ιού της νέας γρίπης ανήλθε στους οκτώ και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 5.710.

Στη Γενεύη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα είναι 10.243 και οι νεκροί από τη νόσο έφθασαν τους 80.

Οι αρχές στην πόλη της Νέας Υόρκης έδωσαν εντολή να κλείσουν εννέα σχολεία, καθώς επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα. Όμως και άλλα σχολεία, τα περισσότερα στην περιοχή Κουΐνσμπορο, παραμένουν κλειστά, αφού οι γονείς κρατούν με δική τους πρωτοβουλία τα παιδιά στο σπίτι. Έτσι συνολικά παραμένουν κλειστά 26 σχολεία, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Η Νέα Υόρκη έχει 1,2 εκατομμύρια μαθητές και περισσότερα από 500 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ένας θάνατος στη Νέα Υόρκη - μία πόλη με πληθυσμό 8 εκατομμυρίων - που έχει σχέση με τον ιό της νέας γρίπης. Υπάρχουν πάντως περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης, όλα σε σχολεία του Κουΐνς.

Ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, Μάϊκλ Μπλούμπεργκ, στην καθημερινή συνέντευξή του ανέφερε, ότι πάρα πολλά παιδιά καθημερινά ζητούν ιατρική βοήθεια για συμπτώματα που αποδεικνύεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη νέα γρίπη.

«Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση για τους γονείς, οι οποίοι επίσης έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις», δήλωσε ο Μπλούμπεργκ.

Ο επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης, Τόμας Φράϊντεν, δήλωσε ότι ο ιός Η1Ν1 εξακολουθεί να εξαπλώνεται στην πόλη, αλλά δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που έχουν ασθενήσει σοβαρά. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπιστούν κάποιες σοβαρές περιπτώσεις τις προσεχείς ημέρες.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στη Νέα Υόρκη λόγω του γεγονότος ότι οι γιατροί και τα νοσοκομεία δεν έχουν την εργαστηριακή δυνατότητα να κάνουν τα απαραίτητα τεστ για τον ιό Η1Ν1. Μόνο η υπηρεσία Υγείας της πόλης ή τα Κέντρα Ελέγχου Λοιμώξεων στην Ατλάντα μπορούν να επιβεβαιώσουν ένα κρούσμα της νέας γρίπης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων