Πολιτική
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 20:33

Κόντρα για «σοσιαλισμό - βαρβαρότητα»

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Στην κόντρα παρενέβησαν ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Στην κόντρα παρενέβησαν ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως χαρακτηρίζει βαρβάρους όσους δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ: «Χωρίς ίχνος ντροπής η ηγετική ομάδα του κ. Παπανδρέου προσβάλλει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ αποκαλώντας τους βάρβαρους».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, κάνει λόγο για απόδειξη της αντιδημοκρατικής στάσης του ΠΑΣΟΚ, καθώς «περιφρονεί την ελεύθερη έκφραση των Ελλήνων πολιτών, επιχειρεί να βάλει ποιοτικές ταμπέλες στους ψηφοφόρους, πιστό στο βεβαρημένο παρελθόν του χωρίζει και πάλι τους Έλληνες σε κατηγορίες». Παράλληλα ζητεί και πάλι από τον κ. Παπανδρέου να ανακαλέσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε: «Το μόνο το οποίο κάνουν είναι να προσβάλλουν και τους εαυτούς τους ακόμη. Εμείς δεν θέλουμε να τους χαρακτηρίσουμε ως "βαρβάρους", παρότι καταβάλλουν ιδιαίτερα μεγάλες προσπάθειες γι΄ αυτό». Και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για τις Ευρωεκλογές Φεβρωνία Πατριανάκου κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ανακαλέσει άμεσα «το ακραίο δόγμα "ΠΑΣ ΜΗ ΠΑΣΟΚ ΒΑΡΒΑΡΟΣ"».

«Δεν ανακαλούμε τίποτα» δήλωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για έκφραση αντιδιαστολής ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτικές. «Η λέξη βαρβαρότητα δεν αφορά συγκεκριμένες επιλογές πολιτών, αλλά αποτελέσματα πολιτικών», υπογράμμισε και διερωτήθηκε «αν θα κάνουμε φιλολογική συζήτηση περί λέξεων ή θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα». Μάλιστα έκανε ακόμη λόγο για βαρβαρότητα «εξαιτίας της φτώχειας, της ανεργίας και του ανοίγματος της ψαλίδας της κοινωνικής ανισότητας».

Το ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι παραποιεί συνειδητά την αλήθεια. «Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Καραμανλής, ότι το εδώ και δεκαετίες διατυπωμένο πολιτικό και φιλοσοφικό δίλημμα, "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αναφέρεται στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε, μεταξύ άλλων http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/21/1666887.htm .

Παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έστρεψε τα βέλη της και στα δύο μεγάλα κόμματα: «Η διαμάχη του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Λοιπόν ας τα ξεκαθαρίσουμε: Είναι άδικη η αγανάκτηση του πρωθυπουργού γιατί η βαρβαρότητα ταυτίζεται με την πολιτική της ΕΕ, που ακολουθείται και για την Ελλάδα. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση έχει το ΠΑΣΟΚ με το σοσιαλισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας μίλησε για απόπειρα δημιουργίας κλίματος τεχνητής πόλωσης: «Τα κόμματα του 2% των μαύρων ταμείων της Siemens προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τεχνητής πόλωσης και ανούσιας αντιπαράθεσης, προκειμένου να κρύψουν τις αιτίες των πραγματικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, τις αιτίες της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της ακρίβειας, της φτώχειας».

Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη: «Ο κ. Καραμανλής έπρεπε να δείξει μεγαθυμία απέναντι στον κ. Παπανδρέου, για το ρητορικό του ερώτημα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα". Είναι τοις πάσι γνωστό ότι τα ελληνικά του κ. Παπανδρέου δεν είναι εξαιρετικά».