Πολιτική
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 20:51

Επίθεση Αλ. Τσίπρα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από την Κομοτηνή

Eπίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Eπίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Κώστα Καραμανλή στα Γραφεία του ΟΑΕΔ ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος» και εξήγησε οτι «είναι έγκλημα να ξοδεύεις τα λεφτά του ΟΑΕΔ σε κομματικές πελατειακές σχέσεις σε προγράμματα κατάρτισης απασχόλησης χωρίς αντίκρισμα και προοπτική, σε επιδότηση της εργοδοσίας για πάμφθηνη έως ``τζάμπα`` εργασία».

Για την Ελλάδα του σήμερα τόνισε ότι έχει 360.000 άνεργους, 350.000 προσωρινά απασχολούμενους, 270.000 εργαζόμενους με μερική απασχόληση, 30.000 εργαζόμενους με καθεστώς δανεισμού, 70.000 εργαζόμενους με καθεστώς εργολαβίας, 30.000 εργαζόμενους με καθεστώς stage, 270.000 μισθωτούς με μπλοκάκι, 600.000 ανασφάλιστους εργαζόμενους. Ολοι αυτοί στις 7 Ιουνίου θα στείλουν το μήνυμα τους, παρατήρησε.

Στρέφοντας τα βέλη του και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίσκεψή στο ΙΚΑ, αναρωτήθηκε: «Για ποιο λόγο άραγε; Για να τους πει που επενδύθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ; Για να τους πει ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καθιέρωσε την ανασφάλιστη εργασία των προγραμμάτων stage αλλά και εισηγήθηκε πρόσφατα στη βουλή τη νομοθετική της κατοχύρωση στον ιδιωτικό τομέα; Η μήπως για να τους παραθέσει την πρόταση για τετραετή εργασία των νέων με τις ασφαλιστικές εισφορές πληρωμένες από το κράτος. Αυτή είναι μια παραλλαγή της περιβόητης πρότασης του Λαυρίου. Δεν το καταλαβαίνουν ότι μετά το πέρας της τετραετίας οι άνθρωποι αυτοί θα απολύονται για να προσληφθούν άλλοι για τους οποίους ο εργοδότης πάλι δεν θα υποχρεούται να καταβάλει ασφάλιση;»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ