Πολιτική
Κυριακή, 24 Μαΐου 2009 14:54

«Να πάμε σε εκλογές τον Φεβρουάριο»

Κατά των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο και υπέρ μιας συμφωνίας για εκλογές τον Φεβρουάριο, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα.

Κατά των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας ότι θα χρειαστούν δύο αναμετρήσεις για να προκύψει αυτοδυναμία. «Πρέπει να συμφωνήσουμε να πάμε σε εκλογές τον Φεβρουάριο», υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα.

Στόχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, είπε, είναι η εκλογή δύο ευρωβουλευτών. «Επειδή η επόμενη πενταετία είναι η πενταετία της οικονομίας και της ενέργειας, ο ΛΑ.Ο. Σ. κατέληξε στη Νίκη Τζαβέλα, ως το καταλληλότερο πρόσωπο στα θέματα αυτά», δήλωσε, προσθέτοντας πως η κ. Τζαβέλα θα εξαντλήσει την πενταετή θητεία της.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριξε πως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την Ευρώπη, διότι «οι πρωταγωνιστές ασχολούνται με τα ωδικά πτηνά και τη βαρβαρότητα», ενώ, ασκώντας κριτική στα υπόλοιπα κόμματα, τόνισε ότι «δεν μας είπαν πως έγιναν οι επιλογές των ευρωψηφοδελτίων». «Οι επιλογές των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι επιλογές τετραμήνου», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Κατατζαφέρης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός δημοκρατικής χώρας, που θα κυβερνήσει έξι μήνες χωρίς Βουλή. Για τον Γιώργο Παπανδρέου, ανέφερε ότι είχε μετατρέψει τον τελευταίο καιρό την Βουλή σε ανακριτικό γραφείο. Σχολιάζοντας άλλωστε το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα», τόνισε ότι πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα του κ. Παπανδρέου.