Πολιτική
Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 05:03

Πρόγνωση καιρού

Καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά, πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και ανέμους βορείων διευθύνσεων μέχρι 6 Μποφόρ στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά, πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και ανέμους βορείων διευθύνσεων μέχρι 6 Μποφόρ στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο: Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικά 4 και τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη τοπικά έως 29 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά.

Ανεμοι: Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)