Αθλητικά
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 15:48

Τιμούρ Κετσπάγια: Ήρθα για να μείνω

«Ηρθα για να μείνω και όχι να φύγω», τόνισε ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Τιμούρ Κετσπάγια, κατά την επίσημη παρουσίασή του σήμερα, στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας. «Είχα φιλοδοξίες ως ποδοσφαιριστής, το ίδιο ισχύει και τώρα ως προπονητής». Στήριξη του νέου προπονητή ζήτησε ο Σωκράτης Κόκκαλης.

«Ηρθα για να μείνω και όχι να φύγω», τόνισε ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Τιμούρ Κετσπάγια, κατά την επίσημη παρουσίασή του σήμερα, στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Τον Γεωργιανό προπονητή καλωσόρισε και παρουσίασε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Κετσπάγια θα στεριώσει στον Ολυμπιακό, υπογραμμίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να τον στηρίξουν. Παράλληλα ο κ. Κόκκαλης οριοθέτησε τους στόχους για τη νέα περίοδο, που είναι πρωτάθλημα και κύπελλο, ώστε να κρατηθεί η ομάδα στην κορυφή.

«Θέλω να καλωσορίσω τον Τιμούρ Κετσπάγια στον Ολυμπιακό. Εχω εξηγήσει τους λόγους που αποφάσισα να συνεργαστούμε μαζί του. Είναι η εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και στις φιλοδοξίες που έχει για να γίνει σοβαρή δουλειά στην ομάδα, αλλά και για να αναδείξουμε τους νέους παίκτες που διαθέτουμε. Η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ο Ολυμπιακός είναι να κατακτήσει και φέτος πρωτάθλημα και κύπελλο, γιατί είναι δύσκολο μια ομάδα να κρατιέται στην κορυφή. Θέλω να κατακρίνω εκείνους που χωρίς να έχουν δει τίποτα, βγαίνουν και λένε διάφορα για τον προπονητή μας. Περιμένετε και θα δείτε. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε το νέο μας προπονητή. Είναι σκαλοπάτι παραπάνω στην καριέρα του. Είναι ένας προπονητής που θα στεριώσει στον Ολυμπιακό. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Όσο για το πότε πρωτοσκέφθηκε να εμπιστευτεί τον Γεωργιανό για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο κ. Κόκκαλης είπε: «Μετά τον αποκλεισμό μας από την Ανόρθωση, υπήρξαν και άλλα παιχνίδια της κυπριακής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ κι εκεί έγινε το πρώτο "κλικ" για το όνομα Κετσπάγια. Είδα ότι είναι ένας αξιόλογος προπονητής, που έχει πάθος με την ομάδα του και κι έφερε πολύ καλά αποτελέσματα. Η πρώτη μου επαφή με τον Τιμούρ Κετσπάγια έγινε πριν πολλά χρόνια, πριν πάει σαν παίκτης στη Νιούκαστλ. Στη συνέχεια είχαμε μία προσωπική επαφή, από την οποία διαπίστωσα πως θέλει και έχει τις δυνατότητες να αναλάβει τον Ολυμπιακό».

Από την πλευρά του ο Τιμούρ Κετσπάγια υποσχέθηκε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και να πετύχουμε στους στόχους μας, να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και αυτό που δεν έγινε πέτυχε η ομάδα πέρυσι, δηλαδή να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός. Θα δουλέψουμε για να πάμε τον Ολυμπιακό ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά».

«Είχα φιλοδοξίες ως ποδοσφαιριστής, το ίδιο ισχύει και τώρα ως προπονητής. Έκανα ένα μεγάλο βήμα. Ηρθα για να μείνω και όχι να φύγω. Με καλύπτει απόλυτα αυτή η ομάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα μεταγραφικά απάντησε:

«Θα ψάξουμε για κάθε θέση να φέρουμε τον ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά ... θα γίνουν οι μεταγραφές που πρέπει και η ομάδα θα γίνει πιο δυνατή ... Δεν με νοιάζει αν είναι μεγάλο όνομα, αλλά να είναι σε θέση να δώσει κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε. Θα γίνουν οι μεταγραφές που πρέπει και η ομάδα θα γίνει πιο δυνατή. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αναπληρώσεις κάποιον σαν τον Τζόρτζεβιτς, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως προσωπικότητα που έχει προσφέρει».