Αθλητικά
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 10:22

«Φιλί της ζωής» από τη νίκη στο ΣΕΦ

Το «φιλί της ζωής» έδωσε στον Ολυμπιακό τόσο η νίκη με 74-70 επί του Παναθηναϊκού, όσο και η γενικότερη εμφάνιση των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ χθες στο ΣΕΦ. «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» ο Παναθηναϊκός αντιστάθηκε μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα και πλέον ετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ, όπου με μία νίκη θα πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Το «φιλί της ζωής» έδωσε στον Ολυμπιακό τόσο η νίκη με 74-70 επί του Παναθηναϊκού, όσο και η γενικότερη εμφάνιση των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ που διεξήχθη χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μετά τη συντριβή του ΟΑΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το σθένος και τις δυνάμεις να αντεπιτεθούν και παρά την απώλεια του Θοδωρή Παπαλουκά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (με διάστρεμμα), κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ασταμάτητος ο ΝΒΑer του Ολυμπιακού Τζος Τσίλντρες, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στη νίκη-επιβίωση, πετυχαίνοντας 23 πόντους (πέντε στα εννέα τρίποντα).

Ετσι, ο Ολυμπιακός νίκησε τον «αιώνιο» με 74-70 στον τρίτο τελικό των πλέι οφ, και μείωσε σε 2-1 το σκορ της σειράς των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

«Πολύ σκληρός για να πεθάνει» ο Παναθηναϊκός αντιστάθηκε μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν με τη διαφορά στους 5, ο Γιασικεβίτσιους ευστόχησε σε τρίποντο από τα εννέα μέτρα (71-69, ενώ απέμεναν 12 δευτερόλεπτα για το τέλος του τελικού).

Πλέον, οι «Πράσινοι» ετοιμάζονται για τον 4ο τελικό τη Δευτέρα 1/6 (21:30) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπου με μία νίκη θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου και του «triple crown» μπροστά στους οπαδούς τους.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κάνει την έκπληξη και πάρει τη νίκη μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, η σειρά των τελικών θα οδηγηθεί σε πέμπτο ματς, στο ΣΕΦ, χωρίς όμως την παρουσία φιλάθλων λόγω τιμωρίας των «ερυθρολεύκων».

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 36-39, 53-54, 74-70.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς, Πελεκάνος, Τσίλντρες 23 (3), Βούιτσιτς 8, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 16 (2), Πρίντεζης 11 (1), Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 5 (1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 17 (2), Σπανούλης 4, Περπέρογλου, Μπατίστ 8, Φώτσης 6 (2), Χατζηβρέττας 3 (1), Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 12 (2), Πέκοβιτς 15, Σάκοτα