Πολιτική
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 14:12

Debate: Η επόμενη μέρα

Προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ καταγγέλλει η Αλέκα Παπαρήγα την επομένη της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών. Την ανάγκη αλλαγής της διαδικασίας των debate επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ποικίλα τα σχόλια για την αποτίμηση της βραδιάς.

Προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ καταγγέλλει η Αλέκα Παπαρήγα την επομένη της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών. Την ανάγκη αλλαγής της διαδικασίας των debate επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ποικίλα τα σχόλια για την αποτίμηση της βραδιάς.

Ευ. Αντώναρος: «Ναι» σε νέα μορφή ντιμπέιτ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως στο ντιμπέιτ ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να παρουσιάσει το έργο, τους στόχους της κυβέρνησης, όραμα για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, «ειδικά αυτή τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει πανέτοιμους».

Σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο κ. Αντώναρος είπε πως ισχύει για πολλά χρόνια και εφαρμόστηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα κάνουν σκέψεις για τη μορφή των τηλεοπτικών συζητήσεων στο μέλλον και υπενθύμισε πως ο ίδιος έχει κάνει άτυπη πρόταση να γίνει σχετική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε μερικές εβδομάδες. Σημείωσε, τέλος, πως έτσι πως «αφού γίνει επεξεργασία άλλων μοντέλων (ντιμπέιτ) θα πάμε σε άλλο στάδιο».

Γ. Παπακωνσταντίνου: Πρόταση για το αύριο μόνο από το ΠΑΣΟΚ

Από τη χθεσινή τηλεμαχία αυτό που φάνηκε πολύ καθαρά είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο από τα κόμματα που έχει μια πραγματικά πλήρη προγραμματική πρόταση για την επόμενη μέρα, για τη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή παρουσία του Πρωθυπουργού στο debate, τόνισε ότι φάνηκε καθαρά ότι σε ορισμένα πράγματα, όπως το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν υπάρχει απάντηση.

Ανέφερε επίσης ότι «από τον Πρωθυπουργό μάθαμε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει πρόβλημα ρευστότητας και για αυτό δεν πληρώνει τους ωρομίσθιους υπαλλήλους». «Μάθαμε, επίσης, πρόσθεσε, ότι το βιωτικό επίπεδο έχει βελτιωθεί σημαντικά και χαρακτήρισε πρόκληση τη συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού».

Aλ. Παπαρήγα: Προβοκάτσια κατά ΚΚΕ

Βολές κατά «πολιτικών και δημοσιογραφικών κύκλων» εξαπέλυσε σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «ετοιμάζουν προβοκάτσια για να ''κόψουν'' 1% από το κόμμα». «Εμείς δεν μπορούμε να ματαιώσουμε την προβοκάτσια, αλλά τους λέμε "μολών λαβέ"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αλ. Τσίπρας: Ο Αλ. Αλαβάνος έκανε τη διαφορά

«Η αίσθηση που δόθηκε σε εμένα και σε όσους μίλησα, είναι ότι στη χθεσινή τηλεμαχία ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε τη διαφορά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real FM, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος από τον τρόπο που αποτιμάται σήμερα από τα ΜΜΕ το χθεσινοβραδινό debate.

«Έχω εκπλαγεί σήμερα […] Δεν βγαίνει αυτό από τα ΜΜΕ, από τις εφημερίδες, δεν βγαίνει αυτό από κάποιες δημοσκοπήσεις που αναρωτιέμαι πότε πρόλαβαν να ρωτήσουν τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά –πρόσθεσε- ότι ανεξάρτητα του πώς θα τα πάει κάποιος στο ντιμπέϊτ και αν θα είναι πειστικός, οι εντυπώσεις που δημιουργούνται την επόμενη ημέρα δεν έχουν να κάνουν τόσο με την απόδοσή του».

Ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινοβραδινή απουσία του από το στούντιο της ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας, σημείωσε: «Από τη μια αισθάνομαι ότι, είναι λογικό και ανθρώπινο, ότι θα μπορούσα να είχα συνεισφέρει κι εγώ, αλλά νομίζω ότι ο Αλέκος Αλαβάνος πήγε πάρα πολύ καλά οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα σύγκρισης».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

«Ο Αλέκος Αλαβάνος, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», σημείωσε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Καρίτζης σχετικά με τη χθεσινή τηλεμαχία.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «εξέφρασε την αγανάκτηση του κόσμου, έθεσε ερωτήματα για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία αλλά δεν πήρε απαντήσεις, ενώ ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είχε να δείξει αγώνες και νίκες στα ζητήματα της εργασίας και του περιβάλλοντος».

Γ. Καρατζαφέρης: Μαγκωμένος ο Αλ. Αλαβάνος

«Ο Αλέκος Αλαβάνος ήταν δίπλα μου και ήταν μαγκωμένος, οπότε του έγραψα ένα σημείωμα που του έγραφα ότι είναι μαγκωμένος και ανοίξου και όταν το διάβασε μου κούνησε το κεφάλι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στον ρ/σ alpha 989.

«Δεν είχε εκπλήξεις το χθεσινό ντιμπέιτ και πιστεύω ότι όσοι το παρακολούθησαν δεν το παρακολούθησαν για την έκπληξη, αλλά πιο πολύ για την εικόνα και την επιβεβαίωση αυτών που έχουν ήδη στο νου τους», δήλωσε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα.