Πολιτική
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 17:12

Διεθνές ένταλμα σύλληψης και για το Χρ. Καραβέλα

Διεθνές ένταλμα σύλληψης και για το πρώην στέλεχος της Siemens Χρήστο Καραβέλα, ο οποίος δεν προσήλθε για απολογία, εξέδωσε ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός. Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης και για το πρώην στέλεχος της Siemens Χρήστο Καραβέλα, ο οποίος δεν προσήλθε για απολογία, εξέδωσε ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

Ο κ. Καραβέλας είχε κληθεί για σήμερα σε απολογία και δια του συνηγόρου του είχε παραδώσει χθες απολογητικό υπόμνημα. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Γιάννη Μαρκουλάκο ο εντολέας του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί.

Το πρώην στέλεχος της εταιρείας κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με τη σύμβαση 8002 του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

Νωρίς το πρωί ο εισαγγελέας της υπόθεσης κ. Λεωνίδας Νικολόπουλος είχε εκδώσει διατάξεις για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα τόσο για τους Σκαρπέλη http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/29/1670699.htm και Γεωργίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/29/1670711.htm ,που έλαβαν σήμερα προθεσμία για τις απολογίες τους όσο και για τον κ. Καραβέλα που τελικώς δεν εμφανίστηκε.

ΠΑΣΟΚ: Συνυπεύθυνη των εξελίξεων η ΝΔ

Βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της υπόθεσης Siemens επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και για το πρώην στέλεχος της εταιρείας, Χρήστο Καραβέλα.

«Με δεδομένο ότι το σκάνδαλο της Siemens διερευνάται εδώ και δυόμισι χρόνια, προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες για την ευχέρεια που δόθηκε, να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής δύο ''αποδράσεις'' στελεχών της Siemens», τόνισε ο κ. Ντίνος Ρόβλιας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

O κ. Ρόβλιας υπογράμμισε επίσης ότι «εφόσον η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αναζητούν και δεν κατανέμουν αυτές τις ευθύνες, θεωρούνται τουλάχιστον συνυπεύθυνοι αυτών των εξελίξεων».

«Ελπίζουμε να μην δηλώσουν ότι θεωρούν φυσιολογικές και συνηθισμένες αυτές τις ''αποδράσεις'' σε μία τέτοια υπόθεση», κατέληξε.

Eπικρίσεις κατά της κυβέρνησης για το ίδιο ζήτημα διατύπωσε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

«Παρακολουθούμε τώρα όλοι το έργο των φευγάτων πρωταγωνιστών για την υπόθεση Siemens» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ενώ αν, πριν από ενάμιση χρόνο ο κ. Καραμανλής είχε κάνει δεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή και πλήρη διαφάνεια, τότε ο πολιτικός κόσμος θα είχε στείλει καθαρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και η Δικαιοσύνη θα είχε πάρει τις δικές της πρόνοιες».

ΛΑΟΣ: Γιατί φυγαδεύονται οι μάρτυρες;

«Κατά τη χθεσινή τηλεμαχία, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν νομίζει ότι χρηματίζονται πολιτικά στελέχη. Τότε γιατί φυγαδεύονται οι μάρτυρες;...»

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, με την έκδοση εντάλματος σύλληψης πρώην στελέχους της εταιρείας, που δεν προσήλθε σε απολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ