Πολιτική
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 20:43

Ολοκληρώθηκε η πορεία των μεταναστών

Με συνθήματα υπερ της νομιμοποίησης των μεταναστών και ενάντια στο ρατσισμό, μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαγκλαντές και Έλληνες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Ομόνοιας, στις 6 το απόγευμα.

Με συνθήματα υπερ της νομιμοποίησης των μεταναστών και ενάντια στο ρατσισμό, μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαγκλαντές και Έλληνες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας, στις 6 το απόγευμα.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην πλατεία για περίπου μια ώρα, όπου οι μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν και φώναξαν συνθήματα για τον Αλλάχ.

Μια ώρα αργότερα, οι συγκεντρωμένοι διέσχισαν την οδό Σταδίου για να καταλήξουν στο Σύνταγμα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου παρέμειναν αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των διαδηλωτών στην πλατεία Ομονοίας, όπου και διαλύθηκαν λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ των οργανωτών της συγκέντρωσης, η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, «με αφορμή εμπρηστική ενέργεια σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων μεταναστών», στην περιοχή του ¶γ. Παντελεήμονα, το περασμένο Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ