Πολιτική
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 21:43

Βολές Κ. Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνο λαϊκισμό

Νέα δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μαρκόπουλο, κατηγορώνοντας το για ανεύθυνο λαϊκισμό, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης διεθνούς κρίσης.

Νέα δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μαρκόπουλο, κατηγορώνοντας το για ανεύθυνο λαϊκισμό, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης διεθνούς κρίσης.

Πιο αναλυτικά, αφού τόνισε πως το κρίσιμο αυτήν την ώρα είναι το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, η οποία λειτουργεί ως καταλύτης για ένα δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων, έκανε λόγο για ψεύτικα διλήμματα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εκτρέψει το διάλογο από την πολιτική στο χάος της παραπολιτικής, σκανδαλολογεί ανεύθυνα και αβάσιμα (...) για να κρύψει την αδυναμία θέσεων, προτάσεων και ιδεών (...) Αρνήθηκε - και αρνείται ως τώρα - να συμπράξει σε κάθε εθνική προσπάθεια» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, με αφορμή και το νέο δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», πρόσθεσε: «Επιμένουν τώρα να διαδίδουν, να συνθηματολογούν, να κινδυνολογούν ότι "η Ελλάδα βουλιάζει". Είναι η συνέχεια ακραίας κινδυνολογίας. Είναι η έσχατη έκφραση ανευθυνότητας. Είναι η απόλυτη αλαζονεία. Μιλούν για την ανάγκη αλλαγών, ποιοί; Εκείνοι που υπόσχονταν να τα αλλάξουν όλα και δεν άλλαξαν τίποτε;»

Διατυπώνοντας για άλλη μία φορά έντονες επικρίσεις για τα πεπραγμένα των κυβέρνήσεων του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία, υποστήριξε πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα "αλλάζουν ή βουλιάζουν" αφορά, αποκλειστικά και μόνο, το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του και συνέχισε: «Ας απαντήσει, λοιπόν, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Τι θα βούλιαζε τον Τόπο; Η υπευθυνότητα ή η ανευθυνότητα; Η σταθερότητα ή η αστάθεια; Η σοβαρότητα ή η επιπολαιότητα; Τελικά: Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ βούλιαξαν στα δημόσια χρέη; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ βούλιαξαν στην ανεργία; Ποιοι λοιπόν θα βούλιαζαν τον Τόπο; Ένα μόνο προσθέτω: Αυτό που πράγματι βουλιάζει στις δύσκολες αυτές ώρες είναι ο λαϊκισμός. Αυτό που πράγματι βουλιάζει είναι η απόπειρα παραπληροφόρησης. Αυτό που, πράγματι, βουλιάζει είναι η ανευθυνότητα».