Πολιτική
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 13:59

Λ. Ζαγορίτης: Το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει στην ανυποληψία

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, τονίζοντας ότι «το μόνο δεδομένο της δικαστικής έρευνας είναι ότι ένα εκατομμύριο μάρκα βγήκαν από το ταμείο της (εταιρείας) και κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ».

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, τονίζοντας ότι «το μόνο δεδομένο της δικαστικής έρευνας είναι ότι ένα εκατομμύριο μάρκα βγήκαν από το ταμείο της (εταιρείας) και κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, με κομιστή τον Θόδωρο Τσουκάτο, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ο κ. Ζαγορίτης καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πανικό και μεγάλο εκνευρισμό, τονίζοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα προσπαθούν να εφαρμόσουν και σήμερα, λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, καταδικασμένες πρακτικές του παρελθόντος».

«Επειδή προφανώς κάποιοι φοβούνται, επιχειρούν τώρα αντιπερισπασμούς. Επιχειρούν να ανασύρουν μια υπόθεση (MAYO) την οποία η Δικαιοσύνη διερεύνησε, καταδικάζοντας κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ως συκοφάντη και λασπολόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι γνωστό -πρόσθεσε- όσο και αν επιχειρούν κάποιοι να θολώσουν τα νερά, ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης για τη Siemens αφορά τη χρονική περίοδο κατά την οποία κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ».

Υπογράμμισε επίσης πως «σε τίποτα δεν θα ωφεληθούν εκείνοι που συστηματικά επενδύουν, στην παραπολιτική, στο ψέμα, στη συκοφαντία, στη λάσπη. Εκείνοι που διαχρονικά επιστρατεύουν χαλκεία βυθίζοντας το δημόσιο βίο στην αθλιότητα».

Καταλήγοντας, ο κ. Ζαγορίτης σημείωσε: «Δεν αλλάζουν. Βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στην αναξιοπιστία και την ανυποληψία. Πίσω από τα αμήχανα χαμόγελα αυταρέσκειας, κρύβεται η ανησυχία και η αγωνία τους. Και κάτι ακόμα: Ο κ. Παπανδρέου λέει ότι δεν “χρωστάει σε κανέναν”. Δεν θυμάται καλά. Κάνει λάθος. Χρωστάει στους πολίτες την αλήθεια. Χρωστάει να κάνει πράξη τη δέσμευσή του να διερευνήσει πού πήγαν τα λεφτά. Πού πήγε το 1 εκατομμύριο μάρκα που μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, όπως έχει δηλώσει ο κ. Τσουκάτος».