Πολιτική
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 14:53

Αλ. Παπαρήγα: Βουτηγμένα στα σκάνδαλα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως είναι «βουτηγμένα στα σκάνδαλα». Επικρίσεις κατά Αλ. Τσίπρα - Θ. Πάγκαλου.

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως είναι «βουτηγμένα στα σκάνδαλα».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε για θέματα περιβάλλοντος, αναφερόμενη στην υπόθεση της Siemens, ανέφερε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα έτσι θα πάνε και ως τις εθνικές εκλογές: «Θα σκοτωθούν. Ο ένας θα βγάζει τα άπλυτα του άλλου, αλλά δεν πρόκειται να δικαστεί κανείς, κανείς δεν πρόκειται να παραπεμφθεί. Ο ένας κρατάει τον άλλον».

Σχολιάζοντας τα διλλήματα που έχουν θέσει ο πρωθυπουργός («λαϊκισμός ή υπευθυνότητα») και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ («ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε») εν όψει ευρωκλογών, τα χαρακτήρισε παραπλανητικά, σημειώνοντας πως ούτε η ΝΔ θα γίνει υπεύθυνη ούτε το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει και θα φέρει την αλλαγή.

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τα περί προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ και έβαλε κατά του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, παρατηρώντας πως είναι νόμιμο για ένα κόμμα να προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και να μην έχει διαρροές προς το ΚΚΕ, αλλά δεν πρέπει να καταφεύγει σε «βρόμικα μέσα».

Συνεχίζοντας έστρεψε τα βέλη της και κατά του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με όσα είπε για την υπόθεση «Γερμανός».

Στη συνέντευξη Τύπου η κ. Παπαρήγα παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον. Σημείωσε πως το ΚΚΕ είναι 100% οικολογικό κόμμα, δεν αυτοδιαφημίζεται, δεν βλέπει την οικολογία ως μόδα και δεν τη χρησιμοποιεί για ψηφοθηρία, ενώ επέκρινε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους Οικολόγους ότι «έχουν πάρει εργολαβικά» την οικολογία.

Εξέφρασε τη διαφωνία της με τα περί «πράσινης ανάπτυξης» που λένε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και απέρριψε την άποψη ότι φταίει το μοντέλο ανάπτυξης. Για το ΚΚΕ δεν φταίει το μοντέλο ανάπτυξης, αλλά ή ίδια η ανάπτυξη και είπε ότι η ανάπτυξη του κεφαλαίου δεν μπορεί να είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τη Συνθήκη του Κιότο και το δόγμα «ο ρυπαίνων να πληρώνει», διότι το εφαρμόζει η ΔΕΗ και δεν υπάρχουν αποτελέσματα.

Στις 8 το βράδυ η κα Παπαρήγα θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ