Πολιτική
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 14:47

Ουδέν σχόλιo από την κυβέρνηση για τις συλλήψεις

Ααρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σύλληψη συγγενικών προσώπων του Χ. Καραβέλα, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «οι διωκτικές αρχές που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία». Νέα πυρά κατά ΠΑΣΟΚ. «Iλαροτραγωδία και στην υπόθεση της Siemens με πρωταγωνιστή μια κυβέρνηση που καθημερινά βουλιάζει στην ανυποληψία», σχολίασε ο Γ. Ραγκούσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις συλλήψεις συγγενικών προσώπων του κατηγορούμενου στην υπόθεση Siemens, Χ. Καραβέλα, λέγοντας πως δεν σχολιάζει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «οι διωκτικές αρχές που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία».

Ερωτηθεις εξάλλου, περί αντίληψης οικογενειακής ευθύνης, ο κ. Αντώναρος είπε ότι «ασφαλώς και δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο».

Για τη διαφυγή των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens, ο κ. Αντώναρος σημείωσε πως αποδίδονται στην κυβέρνηση αρμοδιότητες που δεν έχει, αφού είναι θέμα της Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση -τόνισε- δεν έχει κανένα λόγο, κανένα κίνητρο να παρεμποδίσει, να διευκολύνει τις κινήσεις του εν λόγω προσώπου (σ.σ. Χ. Καραβέλα)», και επιτέθηκε εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ:

«Να αναρωτηθούν αυτοί που σπέρνουν διάφορες πληροφορίες τί έχουν να κρύψουν οι ίδιοι ... «Καλά θα κάνει να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να μην πετάγεται ο ένας μετά τον άλλον εκπρόσωπός του σαν το κοκοράκι να εκτοξεύει διάφορες κατηγορίες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος και σημείωσε πως αν υπάρχει διοικητική καθυστέρηση, αυτό θα το δείξει η διοικητική έρευνα.

Ερωτηθείσα για τη σύλληψη της οικογένειας του Χρ. Καραβέλα, η Μαριέτα Γιαννάκου απάντησε πως δεν υπεισέρχεται «στα της δικαιοσύνης» και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να σπιλώσει την κυβέρνηση με το θέμα της Siemens είναι λάθος και δεν είναι αλήθεια.Το ΠΑΣΟΚ να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη».

«Η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της με το δικό της χρόνο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ανέλαβε την ευθύνη στο θέμα που αφορά στην καθυστέρηση ενημέρωσης για την εξαγωγή περιουσιακών στοιχείων του Χρήστου Καραβέλλα, στην Ουρουγουάη.

Πρόσθεσε, επίσης ότι«επειδή περίσσεψε η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνεργασία μου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια είναι άψογη».

Τέλος, ανέφερε, ότι οι όποιες ολιγωρίες στη δημόσια διοίκηση που σχετίζονται με τη διαφυγή του κ. Καραβέλλα θα φανούν από την ένορκη διοικητική εξέταση και θα αποδοθούν ευθύνες.

ΠΑΣΟΚ: Ιλαροτραγωδία

«Και στην υπόθεση της Siemens, οι πολίτες παρακολουθούν μια ιλαροτραγωδία, με πρωταγωνιστή μια κυβέρνηση που καθημερινά βουλιάζει στην ανυποληψία. Μια κυβέρνηση, που αρνήθηκε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», σχολίασε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «δεν έχουν πια καμία αμφιβολία ότι, ο κ. Καραμανλής και το οικονομικό του επιτελείο, έχουν δρομολογήσει μια νέα άδικη, άγρια φορολογική επιδρομή, μια άδικη φορολογική επιδρομή, που θα θέσουν σε εφαρμογή την επομένη των Ευρωεκλογών».

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι πολίτες θα αντιδράσουν. Στις 7 Ιουνίου, με την ψήφο τους, θα πάρουν θέση στο κυρίαρχο δίλλημα των εκλογών που είναι, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης.