Πολιτική
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 15:33

Απ. Κακλαμάνης: Ο Κ. Καραμανλής κοροϊδεύει χυδαία το λαό

Δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, αλλά και της υπουργού Εξωτερικών, με αφορμή και τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. Βολές και κατά της Ντ. Μπακογιάννη.

Δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή και τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Mιλώντας στο ρ/σ «Κανάλι 1» του Πειραιά, ερωτηθείς σχετικά με τη φυγή του κατηγορουμένου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα και το αν γνώριζε η κυβέρνηση, υποστήριξε πως κραυγάζει η ανειλικρίνεια τόσο του κ. Κώστα Καραμανλή όσο και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως Χριστοφοράκος και Καραβέλας δεν θα έφευγαν σαν κύριοι, αν αυτοί που τους αφορούν αυτά που γνωρίζουν δεν τους διευκόλυναν για να φύγουν. Μάλιστα, με αφορμή το ερώτημα, έβαλε με δριμύτητα κατά του πρωθυπουργού και για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, υποστηρίζοντας πως ο κ. Καραμανλής κοροϊδεύει χυδαία και πρόστυχα τον ελληνικό λαό.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού πως η υπόθεση της Siemens αφορά το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως ψεύδεται ασυστόλως: «Με τις χειρονομίες, με τα χτυπήματα πάνω-κάτω, βλέπει κανείς όχι απλώς τον πανικόβλητο άνθρωπο, αλλά κι αυτόν που ψεύδεται ασυστόλως».

Κληθείς να σχολιάσει την κοινοβουλευτική παρουσία του πρωθυπουργού συνέχισε την επίθεσή του, χαρακτηρίζοντάς τον περαστικό: «Ο Καραμανλής επί οχτώ χρόνια στη Βουλή πήρε επτά φορές το λόγο. Και τώρα "φτύνει" τη Βουλή. Απαξιώνει κάθε ιδέα, κάθε θεσμό, κλείνει τη Βουλή νύχτα, όπως του αρέσει. Είναι γνωστή η άγνοιά του για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου». Με αφορμή άλλο ερώτημα του καταλόγισε ετσιθελισμό, αλαζονεία και αυταρχισμό. «Όποιος τον βλέπει καταλαβαίνει ότι είναι ένας άνθρωπος αυταρχικός, ένας άνθρωπος σκληρός, επιθετικότατος. Δεν έχει καν τη στοιχειώδη ψυχραιμία που έχει ένας Πρωθυπουργός, που μπορεί να κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο» πρόσθεσε.