Κόσμος
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 22:08

«Αποφασιστική ενίσχυση» του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου ισχυρού πόλου στα αριστερά του πολιτικού συστήματος που να συσπειρώνει τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας ως μονόδρομου για την ανατροπή του «μίζερου διεφθαρμένου δικομματισμού» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου ισχυρού πόλου στα αριστερά του πολιτικού συστήματος που να συσπειρώνει τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας ως μονόδρομου για την ανατροπή του «μίζερου διεφθαρμένου δικομματισμού» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κοτζιά εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και την επίτευξη του στόχου για ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε τρίτη δύναμη στις ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι η αποψινή συγκέντρωση στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και ανατροπής.

Για την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του 2007 μέχρι σήμερα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη θέση του ότι το κόμμα του ήταν «η μοναδική αντιπολίτευση στη Βουλή, στους δρόμους και τις ιδέες». Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε και την οικολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «για μας, η οικολογία δεν είναι επίδειξη ευαισθησίας. Ούτε μεγάλα λόγια που ακούγονται ευχάριστα πριν τις εκλογές χωρίς, όμως, να πραγματοποιούνται ποτέ. Εμείς τα οικολογικά μας παράσημα δεν τα κερδίζουμε στα τηλεοπτικά στούντιο αλλά στους αγώνες και στις συγκρούσεις».

Ο κ. Τσίπρας έβαλε κατά της ΝΔ και του πρωθυπουργού για την οικονομική πολιτική, τη στάση του σε υποθέσεις σκανδάλων και ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να στείλουν από τις κάλπες ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας».

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο να πει, παρά μονάχα ωραίες ατάκες και συνθήματα». Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την πρόσκλησή του για τη δημιουργία ενός νέου αριστερού πόλου.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ «που βλέπουν τις προσδοκίες τους να μειώνονται» τους κάλεσε να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ «για να φτιάξουμε έναν καινούριο αριστερό πόλο. Για να αλλάξουμε όλοι μαζί το πολιτικό τοπίο».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ σημείωσε πως αν και «η ηγεσία του Περισσού αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί την ενότητα δράσης ... ξέρουμε πως η στρατηγική δεν αντιστοιχεί πια με τις ενωτικές διαθέσεις, που ωριμάζουν ολοένα και περισσότερο στην βάση και στον κόσμο του ΚΚΕ». Μιλώντας στη συνέχεια για τους Οικολόγους -Πράσινούς σημείωσε πως απέναντι στη δυναμική τους «δεν αντιδρούμε ούτε με συμπλέγματα, ούτε με μίζερους ανταγωνισμούς».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει μεγάλη σημασία να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει, ότι η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ταυτόχρονα ενίσχυση της προοπτικής της ενότητας των δυνάμεων της αριστεράς, της οικολογίας και του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου. Είναι κρίσιμη λοιπόν η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Αν η Νέα Δημοκρατία καταγράψει ένα τόσο χαμηλό ποσοστό, όσο διαφαίνεται, πώς θα μπορέσει τη Δευτέρα, να προωθήσει τα μέτρα που χει κρυμμένα στο συρτάρι του ο κος Παπαθανασίου, έχοντας όλη τη κοινωνία απέναντι; Αν το ΠΑΣΟΚ αποδυναμωθεί και καταγράψει ένα ποσοστό μικρότερο από το αντίστοιχο των προηγούμενων εκλογών, πως θα μπορεί με την ίδια αλαζονεία να μιλά για αυτοδυναμία και να αποφεύγει να πάρει σαφή θέση στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγές: naftemporiki.gr, AΠΕ-ΜΠΕ