Πολιτική
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 16:29

Εφεση κατά των βουλευμάτων ζήτησε ο εισαγγελέας του Α.Π.

Με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Κυριάκο Καρούτσο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, ζήτησε να ασκηθεί έφεση κατά των δύο βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη δικογραφία της υπόθεσης Siemens.

Με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Κυριάκο Καρούτσο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, ζήτησε να ασκηθεί έφεση (άρθρο 24 του Οργανισμού των Δικαστηρίων) κατά των δύο βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/01/1671520.htm , με τα οποία είχαν γίνει δεκτές οι αιτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens να τους χορηγηθούν τα αντίγραφα όλων των εγγράφων της δικογραφίας.

Σήμερα οι συνήγοροι κατέθεσαν αίτηση εξαίρεσης κατά του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, ενώ ο συνήγορος του Γ. Σκαρπέλη, Γιάννης Ματζουράνης, κατέθεσε και τρίτη μήνυση κατά του κ. Ζαγοριανού για παράβαση καθήκοντος.

Την ίδια ώρα, το πρώην στέλεχος της Siemens Χρ. Καραβέλας, φέρεται να διαπραγματεύεται με τις γερμανικές δικαστικές αρχές ώστε να δικαστεί στην Γερμανία για την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της εταιρείας.